Izvor: balkan-handball.com
Izvor: balkan-handball.com

IMAJU I ONI SVOG MAMIĆA: Šef Vardara na svečanoj večeri s Dinamovcima razbijao tanjure, boce…

Autor: Bruno Herljević

Sergej Samosnenko je Rus koji već deset godina živi u Makedoniji, a u svoje klubove ulaže ukupno 15 milijuna eura.

Utakmica Dinama i Vardara nije priredila neka veća iznenađenja, ali zato predsjednik Vardara, ruski oligarh, Sergej Samosnenko, jest. Prema tvrdnjama Dinamove delegacije, nikada nisu ovako dobro primljeni kao u Skopju. Običaji nalažu, ako su klubovi u dobrim odnosima, da se održi službeni ručak na dan utakmice, a nekada i dan ranije, ali ovako nešto Dinamova delegacija nije očekivala. Domaćini su im priredili svečanu večeru uoči utakmice, ali u pravom Makedonskom stilu, a za atmosferu je bio zadužen, ni manje ni više, nego Samosnenko, prenosi Jutarnji.

Sergej Samosnenko je Rus koji već deset godina živi i radi u Makedoniji, a u svoje klubove, rukometni Vardar i nogometni Vardar, ulaže ukupno 15 milijuna eura. Kako ih raspoređuje to nije poznato, ali poznato je kako to radi uz malu pomoć države. Ipak to je mali novac za ruskog milijardera koji je usput i počasni ruski konzul u Makedoniji, a to ga ipak razlikuje od ostalih oligarha koji su u rodnoj zemlji nepoželjne osobe zbog raznih malverzacija. Samosnenko uživa u Skopju, dobro govori jezik, a zna čak i hrvatski, što mu svakako koristi jer ljetuje u Hrvatskoj.

Razbio pedesetak tanjura i oduševio pjevanjem

Baš iz Hrvatske je i stigao u Skopje na utakmicu. Naime, čovjek ima brod od 40 metara, simboličnog naziva “Vardar”, a bio je usidren kod Visa prije nego što se vratio u Makedoniju na utakmicu. Vratio se i odmah priredio spektakl. Na večeri je počastio goste s najukusnijom hranom, ali vrhunac je bio kada je Samosnenko uzeo mikrofon i počeo pjevati. Navodno ga krasi i odličan glas. Pjevao je pjesme Toše Proeskog i Zdravka Čolića, nazdravljalo se Dinamu, a zabava je dosegla zenit kada je stigao Goce Sedloski. Samosnenko je tada ubacio u višu brzinu i počeo razbijati tanjure i boce, njih pedesetak navodno, ali ne u nekakvom bijesom smislu već iz zabave, kao što to primjerice rade Grci.

Iz Dinamove delegacije su stigle su samo poruke oduševljenja, a netko je poručio, “Da na noge dignemo sve zagrebačke restorane i tamburaše, ne možemo ih dočekati kao što su oni nas”.

Samosnenko je svakako osebujan lik, baš kao i bivši izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, koji je znao na slične načine slaviti pobjede, ali Samosnenko još uvijek nema problema sa zakonom pa će i dalje moći predstavljati svoj klub u svom stilu.

Autor: Bruno Herljević

ZADNJE VIJESTI