FOTO: HNS

HRVATSKI ‘BRAND’ U POSJETI SJ. IRSKOM ‘BRANDU’: Šuker posjetio i slikao se na grobu Georgea Besta (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

U brojnim je izborima i anketama uvršten među najveće igrače u povijesti, a gradska zračna luka u Belfastu nosi njegovo ime (Bestovo ime, a ne Šukerovo, op.a).

Prilikom prijateljskog gostovanja Vatrenih u Sjevernoj Irskoj, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom posjetila je groblje Roselawn i posljednje počivalište legendarnog Georgea Besta, sjajnog sjevernoirskog ofenzivca i ponajboljeg nogometaša svog vremena, stoji na stranicama Saveza.

George Best igrao je više od deset godina za Manchester United, osvojio je s Crvenim vragovima i naslov prvaka Europe, a okušao se i u Sjedinjenim Američkim Državama. Za svoju je zemlju igrao 37 puta te postigao devet pogodaka.

FOTO: HNS
FOTO: HNS

U brojnim je izborima i anketama uvršten među najveće igrače u povijesti, a gradska zračna luka u Belfastu nosi njegovo ime.

Zbog svojih je driblinga, golova, brzine i spretnosti s loptom uspoređivan i s Peleom i Maradonom, mnogi su ga smatrali nogometnim genijem, a Sjeverna Irska ne dvoji tko je najveći igrač koji je odjenuo nacionalni dres. Rođen upravo u Belfastu, Best je preminuo u studenome 2005. godine, u svojoj 59. godini.

FOTO: HNS
FOTO: HNS

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.