Facebook: KSI (Official)

Hrvatska je razbila Kosovo, a kako su igrali konkurenti? (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska je svladala Kosovo s visokih 6:0, a europska nogometna senzacija, Island, odigrala je zaista sjajnu utakmicu protiv Finske.

Kvalifikacijska skupina I u kojoj se nalazi Hrvatska pružila je zaista nevjerojatne utakmice. Hrvatska je svladala Kosovo s visokih 6:0, a europska nogometna senzacija, Island, odigrala je zaista sjajnu utakmicu protiv Finske. Islanđani su dva puta gubili, promašili su penal i onda u sudačkoj nadoknadi preokrenuli utakmicu i slavili s 3:2.

Finci su poveli u 21. minuti preko Teemua Pukkija, koji je zabio glavom nakon centaršuta Arkivoua. Island je poravnao u 37. minuti pogotkom Arnasona kojemu je asistirao Gudmundsson. No, Finska se vratila dvije minute kasnije i ponovo povela preko Robina Loda.

Početkom drugog poluvremena Island je imao penal, Gylfi Sigurdsson je preuzeo odgovornost i pogodio gredu, a lopta se odbila do vratara Lukasa Hradeckyja. Onda je stigla ta čudesna 90. minuta, Finnbogason je poravnao na 2:2, a u šestoj minuti sudačke nadoknade Ragnar Sigurdsson glavom je zabio glavom za fantastičan preokret.

Island je time stigao do treće pobjede nad Finskom u tri utakmice koliko su ukupno do sada odigrali.

Utakmica između Ukrajine i Turske bila je također vrlo napeta. Momčad Andreja Ševčenka vodila je s 2:0, na gostovanju kod Turaka, a na koncu su ostali bez pobjede. U 24. minuti Jarmolenko je zabio iz penala, a svega tri minute kasnije Kravets je podigao na 2:0 na asistenicu strijelca prvog pogotka.

No, Turci se nisu predali, uspjeli su smanjiti u 46. minuti prvog dijela preko Tufana, a konačnih 2:2 postavio je Calhanoglu iz penala u 81. minuti.




Valja spomenuti kako su obje momčadi mogle slaviti, Turci su dva puta gađali vratnicu, a Kravets je pogodio prečku za Ukrajinu.

Ovo je drugi remi spomenutih momčadi u skupini, a u dosadašnjih sedam utakmica Turska je bila od bolja od Ukrajine četiri puta, uz jedan poraz i dva neodlučena rezultata.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.