HRVATSKA IMA SVOG VAN BASTENA: Tko je mladić koji je zabio gol u stilu legendarnog Nizozemca (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Čolak je zaista igrač kojeg vrijedi imati na oku, a činjenica da ga je promatrao i Arsene Wenger, menadžer Arsenala s istančanim osjetom za mlade i nadarene igrače, govori kako je riječ o igraču s velikim potencijalom.

Može se službeno reći, mladi hrvatski napadač, Antonio Čolak, polako izlazi iz nogometne anonimnosti. Premda su subotnje oglede šestog kola Bundeslige obilježili kiksevi Bayerna i Borussije, iz mraka je izronio i mladi Čolak koji je dvama pogocima spasio svoj Darmstadt od poraza protiv Werdera iz Bremena. Prvi su mu to golovi u Bundesligi i u dresu Darmstadta u koji je stigao na posudbu iz Kramarićeva Hoffenheima.

Prvi pogodak zabio je hladnokrvno iz jedanesterca za vodstvo, ali drugi gol je gol o kojem će se pričati. Pogodak za izjednačenje svoje momčadi postigao je u stilu legendarnog Nizozemca Marca Van Bastena. Duga dijagonalna lopta na desnu stranu šesnaesterca sjela je ravno na volej Čolaku, loptu je opalio iz trka i pogodio suprotni kut vratara Werdera. Gol je to koji neodoljivo podsjeća na gol Marca van Bastena iz 1988. godine.

No, pitanje je tko je Antonio Čolak i gdje se krio do sada? Riječ je o zahvalnom 23-godišnjem napadaču koji je rođen u Njemačkoj, u Ludwigsburgu. Cijelu karijeru proveo je u Njemačkoj i to po renomiranim klubovima. Igrao je za omladinske škole Freiburga, Stuttgarta, Hoffenheima i Karlsruhera, a za posljednji je potpisao ugovor 2012. godine. U Karlsruheru je igrao za B momčad da bi nakon toga preselio u Nurnberg. No, pazite podatak koji slijedi. Čolak je u 59 nastupa u dvije godine upisao 29 pogodaka u drugoj momčadi. Doduše, za prvu momčad upisao je tek sedam nastupa.

Karijeru je dalje nastavio, između 2014. i 2015. godine u Lechiji u Poljskoj, a na koncu je prošle godine prodan Hoffenheimu. Potom je sezonu i pol proveo na posudbi u Kaiserlsaternu u drugoj njemačkoj ligi. Za njih je zabio pet golova u 22 nastupa. Na proteklom ljetnom prijelaznom roku, Hoffenheim ga je poslao na novu posudbu u Darmstadt. Odmah po dolasku pokazao je kako bi mogao eksplodirati ove sezone. Zabio je hat-trick u svega sat vremena igre u utakmici DFB Pokala protiv Bremera. U nastavku sezone dobio je prvo 20-ak minuta protiv Dortmunda, da bi u posljednje tri utakmice igrao punu minutažu.

Premda je Čolak rođen u Njemačkoj, odabrao je igrati za Hrvatsku i prošao je čak tri mlađe selekcije, onu do 18, do 19 i do 20 godina. Najviše se iskazao u uzrastima do 19 godina kada je u 14 nastupa zabio šest golova.

E sada, Čolak je još daleko od forme kojom bi zaslužio poziv u reprezentaciju jer mu je konkurencija dosta jaka. Osim njega na margini nacionalne selekcije nalaze se i Stipe Perica, Ivan Santini, Marko Livaja i Ante Budimir. Svi igraju po ligama petice, ali niti jedan nije napravio veći iskorak, ali svi po malo ulaze u formu. Čolak je zaista igrač kojeg vrijedi imati na oku, a činjenica da ga je promatrao i Arsene Wenger, menadžer Arsenala s istančanim osjetom za mlade i nadarene igrače, govori kako je riječ o igraču s velikim potencijalom. No, Čolak ima cijelu sezonu u klubu koji ga je u potpunosti prihvatio, a tko zna, možda ćemo dogodine gledati tandem Kramarić-Čolak u Hoffenheimu. E to bi bilo lijepo…

Do tada uživajte u pogotku Antonija Čolaka!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.