Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

HOĆE LI HNS OVO DOZVOLITI?! Australija krade Hrvatskoj mladog reprezentativca!

Autor: Bruno Herljević

Australski nogometni savez uputio je poziv mladom hrvatskom reprezentativcu i pokušat će ga dovesti u redove ‘Socceroosa’ već prije Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mladi Fran Karačić navršit će u svibnju 22 godine, igrač je Lokomotive gdje zauzima poziciju desnog beka. U reprezentaciji je Hrvatske do 21 godine, a australski savez ga prati već neko vrijeme.

Karačić za sada nema neke velike šanse za poziv u A reprezentaciju Hrvatske, stoga bi se mogao opredijeliti za zemlju u kojoj je rođen njegov otac, premda je on rođeni Zagrepčanin. Zanimljivo je čak da je Karačić imao priliku zaigrati za Vatrene i to lani kada je Čačić vodio treću i četvrtu postavu na utakmicu s Meksikom, ali Karačić je odbio poziv jer se nije osjećao spremnim.

Frana su već zvali iz australskog saveza, a to je otkrio i direktor Lokomotive Dennis Gudasic, a australski mediji pišu kako je i izbornik Australije Bert van Maarwijk zagrizao za Karačića.

“Frana su kontaktirali iz australskog nogometnog saveza. Odluka je na njemu, ali vjerujem da će ozbiljno promisliti. Dugo je u Hrvatskoj, ali podržat ćemo njegovu odluku. Bio bi vrijedan član australske momčadi. Pratili su ga i ranije, ali se tada ozlijedio. Ima potencijala za hrvatsku reprezentaciju, ali ako zaigra na SP-u, više nema povratka. Kako se sada razvija, u usporedbi s onim kakav je bio prije tri godine, mogao bi za par godina biti na razini za hrvatsku reprezentaciju”, rekao je Gudasic Australcima.

Karačić ima dobru sezonu, igrao je u 22 utakmice, skupio je četiri asistencije i zabio jedan gol, onaj Hajduku na otvaranu prvenstva.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.