Facebook

HNS UZVRAĆA UDARAC! ‘Neki dan smo im dali novac. Neugodno smo iznenađeni, slijede sankcije’

Autor: Bruno Herljević

Protestirali su držeći natpis s prekriženim transparentom u kojem je pisalo "HNS".

U prošlom kolu Prve HNL, Cibalia je doživjela novi poraz. Nadigrao ih je zaprešićki Inter s 3:2, ali Vinkovčani su bili ogorčeni zbog suđenja glavnog suca Gorana Pečarića.

Cibalia je imala vodstvo od 2:1, a potom je u 50. minuti dosuđen kazneni udarac za Inter koji prema tvrdnjama gostiju nije postojao. Inter je poravnao, a potom je kod Cibalije isključen Milić, a s njim su isključeni i pomoćni trener Kvesić, kao i klupski predstavnik i bivši igrač Petar Tomić.

Nakon utakmice igrači Cibalije iskazali su veliko nezadovoljstvo stanjem u hrvatskom nogometu, suđenjem, a protestirali su držeći natpis s prekriženim transparentom u kojem je pisalo “HNS”.

Na taj istup reagirao je i Savez.

“Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na fotografiju dijela igrača HNK Cibalia koja je objavljena u više medija nakon odigrane prvenstvene utakmice između Intera i Cibalije. Hrvatski nogometni savez je, na zamolbu HNK Cibalia, prije dva tjedna unaprijed uplatio vinkovačkom klubu novčana sredstva u iznosu od 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017./18 kako bi pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća.

Imajući u vidu tu činjenicu, Savez je tim više neugodno iznenađen reakcijom nekih igrača HNK Cibalia i njihovom fotografijom, ali postupak na tu temu sukladno propisima prepušta se disciplinskom tijelu.

HNS je stava kako eventualne pojedinačne sudačke pogreške, kakvima smo svjedoci u svim ligama i europskim natjecanjima, a za koje nisu odgovorne krovne nogometne organizacije – pa tako ni Hrvatski nogometni savez – ne smiju i ne trebaju biti opravdanje za takvo ponašanje”, poručili su iz HNS-a.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.