HNS U PANICI! ‘U Maksimir stiže 500 Grka, ne usudimo se ni pomisliti na ekscese’

Autor: Željka Orešković

U Hrvatskom nogometnom savezu smrtno se boje grčkih navijača

Hrvatska nogometna reprezentacija 9. studenog će ugostiti Grčku, u prvoj dokvalifikacijskoj utakmici za oslazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Tri dana kasnije igrat će se uzvrat u Pireju.

“Od početka smo tvrdili da nema lakih suparnika, nisu to ni Irci iz Dublina i Belfasta, a Grci su nam stari prijatelji”, kazao je izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović za službenu stranicu Saveza.

“Sve znamo. Stil je nedvojben: postaviti se ozbiljno, igrati maksimalno. Neupitno je da iz Atene stiže stabilna, homogena cjelina, neatraktivna, po tradiciji nezgodna, neugodna. Međutim, nema neizvjesnosti kamoli straha budemo li pravi, a nema razloga da ne budemo. Nema nepoznanica. Sukobljuju se dvije različite škole. Uzdamo se u našu i jedva čekamo rasplet”, nadovezao se.

Davor Šuker u utorak je rekao da ne bi želio da Hrvati izvuku Grčku zbog problema s navijačima. Vrbanović je poručio kako su s grčkim predstavnicima razgovarali o tome.

“Razgovarali smo o navijačima. Njihovih se u Maksimir sprema oko 500. Detaljno ćemo razraditi sigurnosni koncept, takav će biti i u revanšu ma gdjegod se igralo. Ne manjka temeljitosti ni uzajamnog respekta”, rekao je.

Ne usudimo se ni pomisliti na ekscese bilo kojeg oblika. Pretpostavljam da će se tiskati ulaznice za sva mjesta, tj. 33 tisuće. Normalno da zazivamo unisonost i ujedinjenost prijatelja nogometa. Sad je apsurdna svaka podjela, svi moramo biti za Hrvatsku i SP u Rusiji, pomoć je nužna”, zavapio je Vrbanović poručujući da s vjetrom u leđa Vatreni ne mogu podbaciti.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.