Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HNS OBJASNIO ODLUKU O AMNESTIJI SOUDANIJA: ‘Pavličićeva kazna narušila je autonomiju suca utakmice’

Autor:

Komisija za žalbe je posebno istaknula da je prvostupanjskom odlukom bitno narušena autonomija suca utakmice...

Komisija za žalbe HNS-a većinom je glasova (Davor Blašković, Alan Klakočer, Ante Tomaš) uz jedan glas protiv (Stipe Cvitanović) odlučila usvojiti žalbu Dinama, odnosno, preinačiti odluku disciplinskog suca Saše Pavličića. Samim time Soudaniju je ukinuta kazna i moći će igrati u subotnjem derbiju protiv Hajduka.

“Komisija za žalbe je posebno istaknula da je prvostupanjskom odlukom bitno narušena autonomija suca utakmice jer se tom odlukom odlučivalo o prekršaju koji je sudac vidio i odlučio da nije takav da bi trebao primijeniti stegovnu mjeru sukladno Pravilima nogometne igre”, objasnili su ovu odluku iz HNS-a.

“S obzirom na to da sudac samostalno odlučuje hoće li dodijeliti žuti ili crveni karton ili ih neće dodijeliti, u ovom se slučaju ne može raditi o očitoj grešci suca koju bi disciplinsko tijelo sukladno odredbama članka 110. Disciplinskog pravilnika HNS-a trebalo ispraviti. Komisija za žalbe je stajališta da se nadležnosti iz stavka 3. članka 110. Disciplinskog pravilnika trebaju primjenjivati onako kako su predviđena – samo iznimno i kod teških prekršaja koje sudac nije sankcionirao jer ih nije vidio. Bilo kakva drugačija primjena tih odredbi bila bi kršenje Pravila nogometne igre i grubo narušavanje autonomije suca utakmice kod donošenja odluka”, dodatno pojašnjavaju iz HNS-a.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.