Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘HNS – gube, HNS – smeća’: Velika nada hrvatskog nogometa kažnjena zbog vrijeđanja Saveza

Autor: Bruno Herljević

Perici se na teret stavilo više djela, od toga da nije vratio sportsku opremu na vrijeme pa do nepoštivanja, kašnjenja, a na kraju je sankcioniran samo za verbalni delikt.

Disciplinska komisija HNS-a, na čelu sa predsjednikom Nikšom Stolićem, kaznila je mladog hrvatskog reprezentativca, Stipu Pericu, sa osam tisuća kuna. To je konačna odluka prijave koju je protiv njega podnio Romeo Jozak, tehnički diretkor HNS-a, nakon posljednje utakmice U-21 reprezentacije sa Švedskom.

Jozak je prijavio Pericu za kršenje Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika, na temelju iskaza ekonoma Gorana Vinceka. Perici se na teret stavilo više djela, od toga da nije vratio sportsku opremu na vrijeme pa do nepoštivanja, kašnjenja, a na kraju je sankcioniran samo za verbalni delikt, to jest izgovorene riječi “HNS – gube” i “HNS – smeća”, prenose Sportske novosti.

Disciplinska komisija je konstatirala da vjeruje prijavi koju je podnio Jozak jer on je čovjek od osobita povjerenja HNS-a, a Peričin odvjetnik potvrdio je za SN da se neće žaliti na odluku.

Kazna na kraju nije ispala tako visokom kao što se možda očekivalo jer je Perica izrazio kajanje i žaljenje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.