Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUKU OPET PRIJETI FINANCIJSKI KRAH! Zašto nitko ne priča o novom ogromnom problemu na Poljudu?!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Donedavni predsjednik Hajduka Ivan Kos smijenjen je nakon prozivanja navijačke skupine zbog „preintimnog obraćanja sucima”. S takvim objašnjenjem nije se dobio dovoljan argument za ovakav čin kojeg je, u strahu za svoje stolice, bezrezervno amenovao Nadzorni odbor Hajduka.

No, kako vrijeme prolazi tako se pojavljuju i novi podaci koji se tiču i Nadzornog odbora i bivšeg predsjednika i kluba uopće. A ti se podaci podudaraju s dobrim financijskim vijestima po klub. Dobrim u smislu saniranja minusa, lošim u smislu skorašnje budućnosti.

Riječ je, naime, u ugovorima, godišnjim gažama, dobrog dijela nogometaša Hajduka. Upravo nevjerojatno zvuči da u klubu koji je donedavno bio na rubu stečaja ima ljudi koji igraju za pola milijuna eura po sezoni.

Kad spominjemo takva primanja moramo misliti i na to da Hajduk nije naročito konkurentan u borbi za naslov hrvatskog prvaka, a dijeliti takav novac igračima zaista je sumanuto. Jest, Hajduk je prodao dobar dio svojih najboljih igrača, klub se naplatio s transferima Vlašića, Kalinića, Sušića, Šimića, Ohandze, Ercega…

Eh, sad poslušajte kakvi su ugovori nekih igrača u Hajduku!

Caktaš igra za 500.000 eura godišnje, Radošević za 400.000, Almeida koji ulazi kao pričuva i peta po terenu ima ugovor od 250.000 eura.
Pa, čovjek koji igra za pola milijuna eura u Hajduku morao bi po utamkici davati barem dva gola, i to svaki puta jedan odlučujući u sudačkoj nadoknadi.

Zapravo, polako se vraća politika koja je Hajduk i dovela do financijskog kraha.




Eto, da su zbog toga navijači bili ljutiti na predsjednika Kosa ili Nadzorni odbor bilo bi puno razumljivije nego što se Kosu imputirao „rad sa sucima”.

Novi prijelazni rok je na vratima, Hajduk nema predsjednika, sportski direktor će postati Saša Bjelanović. I što će čovjek napraviti? Kako će pregovarati s igračima? Svaki će mu uzvratiti da neće igrati ispod pola milijuna eura koliko ima jedan Caktaš.

Još nešto, a tiče se novog sportskog direktora. Kako će reagirati kada igrači prigodom pregovora s Hajdukom spomenu naknadu za strah (!?). Navijači tuku igrače na cesti, razbijaju im aute, kamenicama zasipaju prozore… Očito i navijači znaju koliko su plaćeni i koliko (ne)daju. Čista pragmatika.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.