Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

HAJDUK ZAISTA NE ZNA NAPRAVITI POSAO: Iz kluba je bez odštete otišao jedan od najtalentiranijih!

Autor: Bruno Herljević

Još jedan katastrofalno realiziran transfer Hajduka.

Hrvatska nogometna liga je mala liga, ali je zato izrazito bogata talentiranim mladim igračima. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Inter i drugi, već godina proizvode, kao na traci, mlade igrače koji se u svega par godina igre u HNL-u nađu u ligama petice. Dinamo tu prednjači što se tiče visine odšteta i plasmana igrača u jake klubove, ali Hajduk, koji je druga najbolja tvornica mladih igrača u Hrvatskoj nikako da nauči na vlastitim greškama.

Ne treba ići daleko u prošlost da bi se vidjelo kako Hajduk ima gadnih problema s transferima. Samo prošle sezone napravili su dva katastrofalna posla, prvi je bio onaj s vjerojatno najvećim talentom u posljednjih deset godina, Andrijom Balićem, koji je prodan u Udinese za skromnih tri milijuna eura, a drugi je bio s Mijom Caktašem, tada čak i povremenim reprezentativcem, koji je u životnoj formi prodan u Rubin Kazan i to za milijun eura. Primjera iz prošlosti ima na pretek, ali šlag na tortu je nedavni “transfer” jednog od najtalentiranijih igrača.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Naime, Hajduk je bez odštete pustio mladog Elvira Malokua i to u španjolskog drugoligaša Gimnastic. Najgore od svega je to što mu ‘Bili’ nisu dali ni pravu priliku da se dokaže u momčadi jer je kod Burića uglavnom ulazio s klupe i skupljao minutažu na kapaljku. Inače, riječ je o eksplozivnom i versatilnom krilnom igraču koje može igrati na obje strane pa čak i u sredini, ima i solidan šut, dribling i centaršut, no, za njega u Hajduku, koji se kronično muči s realizacijom, nije bilo mjesta. Stoga je ‘logično’ bilo otpustiti ga iz kluba.

No, Maloku je sada potpisao četverogodišnji ugovor s Gimnasitcom, klubom koji se zamalo plasirao u najviši rang španjolskog nogometa, ali zbog loše odigranog doigravanja, ipak je ostao u drugoj ligi. Ove sezone imaju isti cilj kao i prošle, a to je plasman u Primeru. Nadamo se kako će Elvir tamo napokon proigrati i pokazati bivšem klubu da se na njemu moglo, ako ništa, barem malo bolje zaraditi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.