Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk u nastavku do vrha napunio mrežu Cibalije

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Pogocima Saida, Ohandze (3), Futacsa i Kožulja Hajduk je potopio ambicije vinkovačke momčadi s uvjerljivih 6-1

Bez poteškoća splitski Hajduk je na svom terenu pobijedio Cibaliju sa 6-1 (1-1) u 10. kolu Prve HNL! Pobjeda momčadi trenera Pušnika apsolutno je zaslužena, iako su Vinkovčani pružili zanimljiv otpor u prvome dijelu. No, na kraju utakmice doslovce su se raspali.

Hajduk je poveo već u 7. minuti lijepim pogotkom Saida. No, Cibaliju taj pogodak nije destimulirao, nego ohrabrio, Vitaić je glavom loptu proslijedio do Dabre koji je iiz blizine pogodio. Prije toga Juranović je bio prevaren od Čuljka.

U nastavku je Hajduk ipak bio žustriji i usredotočeniji. U 54. minuti Said je proigrao Ohandzu koji nije pogriješio. I prije i poslije Hajduk je imao prigode. Osjetila se živost u Hajdukovoj momčadi nakon ulaska Tudora, a razigrao se i Ohandza.

U 71. minuti Kožulj je postigao prekrasan pogodak iz daljine, najprije je izveo slobodan udarac s dvadesetak metara, pogodio je živi zid, lopta mu se odbila potom na nogu i sada je bio kud i kamo precizniji, bio je to veoma lijep zgoditak. Cibalia je bila potopljena.

U zadnjih pet minuta Hajduk je postigao tri zgoditka. Dvaput je strijelac bio Ohandza, jednom novi mađarski centarfor Futacs.

U drugoj utakmici nedjeljnog programa Prve HNL Inter i Slaven Belupo igrali su 1-1. Inter je poveo golom Blaževića u 12.minuti, desetak minuta kasnije izjednačio je Bouadle.




Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.