Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK SE JOŠ JEDNOM PROVUKAO: I kad ne igraju dobro, ‘Bili’ nekako uspiju pobijediti

Autor: A.K.K.

Hajduk se, mora se to priznati, dugo mučio s rumunjskim predstavnikom koji je imao svoje velike šanse, ali ih nije iskoristio.

Hajduk se plasirao u sljedeću rundu kvalifikacija Europske lige, nakon 2-2 u prvoj utakmici protiv rumunjskog Iasija u Splitu je naš predstavnik bio bolji, pobijedio je s 2-1 (1-1) pogocima Tudora u 22. i Ohandze u 90. minuti, pogodak za Rumunje dao je Cukur u 28. Hajduk se, mora se to priznati, dugo mučio s rumunjskim predstavnikom koji je imao svoje velike šanse, ali ih nije iskoristio.

Nakon početnog odmjeravanja snaga kada je Hajduk pokazivao svoje ambicije dogodio se i lijep pogodak Tudora koji nažalost nije utakmicu usmjerio po želji Splićana. Naime, nakon jednog nabacivanja Jefferson je glavom proslijedio loptu iza druge stative gdje je čekao tudor koji je lijepim volej udarcem svladao vratara rumunjske momčadi. Hajduk je tako u 22. minuti poveo s 1-0 i očekivali su se daljnji napadi splitske momčadi.

No, rumunjska momčad z asamo šest minuta se vratila u utakmicu, iskoristila je inače brojne slabosti u hajdukovo obrani i Cucur je udarcem s petnaestak metara, posve neometan, izjednačio.

U nastavku je bilo primjetna nervoza kod Hajdukovih igrača, a Rumunji su i dalje prijetili, a u jednom trenutku izigrali su Hajdukovu obranu i stbvorena je velika šansa, loptu je sa same gol-crte izvukao Jefferson. Hajduk je djelovao uplašeno, a Rumunji su stlano tražili svoju šansu.

Kada je bilo najviše straha u Hajdukovim redovima stvar je rješio tamnoputi Kamerunac Ohandza, lijepim pogotkom u zadnjoj minuti, na opće oduševljenja dvadesetak tisuća navijača na Poljudu.

Autor: A.K.K.

ZADNJE VIJESTI