HAJDUK PRONAŠAO NOVOG TRENERA: Umjesto Pušnika stiže skupi stranac skromne i sumnjive kvalitete

Autor: Bruno Herljević

Oni zagriženiji obožavatelji Hajduka sjetit će se ovog imena jer se upravo o njemu razglabalo prije dovođenja Damira Burića, ali tada je Burić bio znatno jeftinija opcija pa je Carrillo otpao, no sada je druga priča.

Kako za sada stvari stoje Marijana Pušnika na klupi Hajduka trebao bi zamijeniti španjolski strateg Joan Carrillo. Oni zagriženiji obožavatelji Hajduka sjetit će se ovog imena jer se upravo o njemu razglabalo prije dovođenja Damira Burića, ali tada je Burić bio znatno jeftinija opcija pa je Carrillo otpao, no sada je druga priča.

Pitanje je tko je Španjolac koji bi trebao preuzeti Hajduk u kritičnom trenutku. Odgovor se mnogima možda baš i neće svidjeti. Katalonac Carrillo nema pretjerano velikog iskustva u samostalnom vođenju kluba, bio je pomoćni trener u Espanyolu i Videotonu, a mađarski klub vodio je tek godinu dana u sezoni 14/15 i osvojio je mađarsko prvenstvo. Nakon toga karijera mu je drastično pala.

Preuzeo je španjolskog drugoligaša Almeriju, ali to je završilo izuzetno neslavno. U samo dva mjeseca koliko je proveo na klupi, u 11 utakmica nije upisao niti jednu jedinu pobjedu, skor mu je bio pet poraza i šest remija. Poražavajuća je činjenica da novi angažman nije našao još od prosinca 2015. godine.

Ono čime se može podičiti jest da je bio pomoćni trener Mauricija Pochettina dok je ovaj vodio Espanyol, a svi znamo da Pochettino danas radi odličan posao s Tottenhamom. Isto tako, surađivao je s Paulom Sousom, današnjim trenerom Fiorentine u kojoj igraju Kalinić, Badelj i Milić, ali dok je ovaj vodio Videoton.

To je u principu to što vrijedi spomenuti kod novog trenera, a vjeruje se kako drugi pokušaj dovođenja biti uspješniji. Uspješniji barem za Carrilla, a za Hajduk je teško reći, samo se nadamo da će ovaj trener potrajati nešto duže od Pušnika i da će tražiti manju odštetu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.