Goran Kovacic/PIXSELL

Hajduk poveo, Rijeka preokrenula i potvrdila šampionske ambicije

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Hajduk je poveo golom Futacsa u 60. minuti, potom je s dva pogotka Splićanima presudio Elez u 66. i 75. minuti..

U derbi utakmici 15. kola Prve hrvatske nogometne lige Rijeka je na domaćem terenu svladala Hajduk s 2-1 (0-0) i tako još jednom potvrdila svoju ambiciju da ove godine osvoji naslov prvaka. Bila je to zanimliva utakmica po teškom i raskvašenom terenu u kojoj je Rijeka apsolutno zaslužila pobjede. No, do nje nije stigla lako, Hajduk je prvi poveo, Rijeka je poslije brzometnim preokretom oduševila svoje navijače…

Igrač utakmice slobodno bi se mogao odrediti iz poražene utakmice. To je bio vratar Hajduka Lovre Kalinić koji je s bezbroj intervencija držao Hajdukovu momčad na životu. Već u prvome poluvremenu obranio je nekoliko teških udaraca, napose bivšeg klupskog suigrača Franka Andrijaševića, ali i Vešovića i Gorgona.

U nastavku Hajduk je krenuo malo bolje i odmah je to rezultiralo pogotkom, bio je to klasičan bijeg centarfora Futacsa još od centra terena, bio je brži od Eleza. Futacs je došao do vratara Rijeke Prskala i progurao mu loptu kroz noge, bilo je to vodstvo Hajduka 1-0 u 60. minuti.

Krenuo je tada riječki uragan, i Hajduk je već nakon šest minuta kapitulirao. Elez koji je bio tako spor kod Futacsovog gola tukao je u jednoj akciji, lopta je okrznula Šimića i završila u Kalinićevoj mreži.

Izjednačenje je dalo još krila Rijećanima koji su u 75. minuti došli do pobjedonosnog pogotka. Opet je pogodak dao Elez. Nakon nabacivanja s desne strane.

Rijeka nakon 15 kola ima 41 bod, devet više ipsred Dinama koji u nedjelju igra protiv Splita u gostima. Hajduk je ostao na 28 bodova.




Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.