Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

HAJDUK ODUSTAO OD ŽALBE! ‘Pravi cilj kazne je zatvaranje tribine ili cijelog stadiona za utakmicu s Dinamom’

Autor:

Hajduk je imao pravo žaliti se na odluku disciplinskog suca, ali je odustao od žalbe na kaznu zatvaranja sjeverne tribine, kako bi kaznu odradio protiv Intera, a ne protiv Dinama.

Hajduk će u nedjelju od 17 sati ugostiti zaprešićki Inter, a zbog izrečene kazne disciplinskog suca HNS-a Saše Pavličića, sjeverna tribina poljudskog stadiona bit će zatvorena. Hajduk je imao pravo žaliti se na odluku disciplinskog suca, ali je odustao od žalbe na kaznu zatvaranja sjeverne tribine, kako bi kaznu odradio protiv Intera, a ne protiv Dinama. U slučaju žalbe, odgodilo bi se izvršenje kazne do pravomoćnosti, pa bi tribina bila zatvorena u velikom derbiju.

Iz Kluba su poslali i poruku u kojoj obrazlažu razloge.

“Ovakav HNS je više puta dokazao da ne treba očekivati pravičnost niti dobronamjernost ijedne od njihovih institucija. Dok isti nekažnjeno ne provode zakone Republike Hrvatske besmisleno je očekivati odluke koje idu u interesu hrvatskog nogometa. Svjesni smo da je cilj kazne zatvaranje dijela tribine ili cijelog stadiona za utakmicu protiv Dinama, kako bi se još jednom poslala poruka navijačima da su u njihovoj viziji nogometa nepoželjni, ne vodeći računa o organizacijskim i sigurnosnim aspektima takve odluke.
S obzirom na očite namjere i činjenicu da su sve naše žalbe od istih odbijene, odustajemo od žalbe.

Hajduk je otvoren za suradnju sa svima koji žele dobro hrvatskom nogometu i koji se žele baviti rješavanjem uzroka problema. Naš cilj su pravedan i zdrav nogomet, jednakost za sve klubove i puni stadioni. Ovo vodstvo HNS-a to ne želi niti može postići”, stav je Kluba.

Autor:

ZADNJE VIJESTI