Miranda Cikotic/PIXSELL

Nesreća nikome ne dolazi sama, tako je došla i Hajduku u povorci

Autor: Andrija Kačić Karlin

Uistinu, Hajduk je protiv objektivno nogometno boljeg Maccabija odigrao partiju za pamćenje što se tiče borbenosti. S druge strane, odavno je razvidno da Hajduk bez financija ne može sastaviti europski konkurentnu momčad pa je nedostatak kvalitete bio uočljiv i u ovoj utakmici.

Nakon mučne eliminacije u zadnjoj rundi kvalifikacija za Europsku ligu nogometaši Hajduka i njihov trener Marijan Pušnik imaju za čime žaliti. Osjećaj da su ispali tek na jedanaesterce u srazu u kojem su dali sve od sebe pred brojnom i lojalnom publikom – razara um i ubija motivaciju.

Uistinu, Hajduk je protiv objektivno nogometno boljeg Maccabija odigrao partiju za pamćenje što se tiče borbenosti. S druge strane, odavno je razvidno da Hajduk bez financija ne može sastaviti europski konkurentnu momčad pa je nedostatak kvalitete bio uočljiv i u ovoj utakmici.

I bio je Hajduk blizu, unatoč velikoj grešci Vlašiča koji je bespotrebno radio prekršaje, nakon jednog od njih pao je i zgoditak za izraelsku momčad,a u toj situaciji početnički je reagirao i vratar Kalinić. Koji se kasnije iskupljivao obranama jedanaesteraca…

Hajduk se protiv Maccabija na svom terenu postavio “portugalski”. Prepustio je igru gostima i tražio svoje situacije u akcijama s dva do tri dodavanja ili kroz prekide. Jer u sadašnjoj konstelaciji kvalitete Hajduk nema moć da fino plete igru, razvija je i s puno posjeda lopte i dodavanja dođe do matne situacije.

Ispalo je to relativno dobro, Hajduk je takvom igrom u kojoj je krio svoje nedostatke uspio anulirati prednost Maccabija, pa čak imati i prigode u produžetku rješiti utakmicu. No, promašaji kojima smo tada svjedočili osvetili su se prigodom izvođenja jedanaesteraca.Od šest udaraca čak tri promašena – tako se ne može dobiti utakmica. Uzalud je i Kalinić dvaput spašavao Hajduk u izgubljenoj situaciji. Nije on mogao pohvatati sve ono što su njegovi suigrači promašivali.

A Hajduku je ova pobjeda bila potrebna kao gladnom kruh. Osjećao se taj pritisak i kod igrača i kod publike. Praktički, sezona je krajem koovoza već izgubljena, od Europske lige nema ništa, a već na startu prvenstva klub zaostaje za Dinamom, Rijekomi Osijekom…

Zacijelo će sada pritisak dijela navijača koji su protiv ove uprave, trenera i ovakve postavke kluba biti nesnošljiv. Pitanje je kako će se aktualna uprava nositi s tim pritiskom. Hajduk kao klub velikog imena, reputacije i povijesti daleko je od svojih lijeph dana, navijači žive i žele jedno, uprava se bavi drugim stvarima, a igrači koje klub posjeduju kadri su za treće. U tom nesrazmjeru Hajduk će se teško izvlačiti iz financijskog gliba.




Zato je Hajduku uspjeh protiv Maccabija i ulazak u Europsku ligu bio imperativ. I zato je svima kojima je Hajduk na srcu teško nakon ovakvog poraza.

Autor:Andrija Kačić Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.