Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

‘BILI’ NA OMLADINSKI POGON: Cibalia je pružila odličan otpor, ali Hajduk je pokazao moć (VIDEO)

Autor: A.K.K.

Cibalia je odigrala dobru utakmicu i može biti žalosna kakve je prigode sve propustila, ali Hajduk je također sjajio.

Hajduk je u prvom kolu domaćeg prvenstva stigao do punog plijena u Vinkovcima, pobijedivši Cibaliju 2-0 (1-0) pogotkom Bašića u 16. minuti i Kožulja u sudačkoj nadoknadi. Utakmica nije bila dosadna, naprotiv… Cibalia je odigrala dobru utakmicu i može biti žalosna kakve je prigode sve propustila, a Hajduk je djelovao na trenutke dobro, potom panično, no uspio je sačuvati mrežu i osvojiti sva tri boda.

Do vodstva Hajduk je došao u 16. minuti, Vojković je prošao po desnoj strani, ubacio prizemnu loptu u sredinu gdje ju je dočekao Vlašić, u nemogućnosti udarca dodao ju je Bašiću koji je natrčao i tukao. Lopta se na svojoj putanji odbila od Cibalijinog obrambenog igrača Vitajića, promijenila smjeri i prevarila vratara Matkovića.

Vinkovčani su zapeli iz sve snage kako bi izjednačili. U 39. minuti Ugrina je bio sam pred vratarom Hajduka Stipicom i nije pogodio.

Drugi dio je bio još zanimljiviji, Hajduk nije kalkulirao, tražio je i drugi gol, ali i Cibalija je bila opasna, pa i opasnija, jer u jednom trenutku Vojković je izbio loptu sa sam gol crte nakon jednog opasnog Cibalijinog napada.

Što se utakmica više bližila kraju to je vinkovačka momčad sve jače napadala. Tek, u prigodi se našao Vitaić, no njegov udarac otišao je preko vratiju. Cibalia je u ovoj utakmice, nesumnjivo, zaslužila više od poraza, no nogomet je takav. Štoviše, u sudačkoj nadoknadi Hajduk je dao još jedan gol, strijelac je iz protunapada bio Kožulj.




Autor:A.K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.