Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajduk dugo lomio Lokomotivu, na kraju je Hamza izbacio iz tračnica

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Dodatni pritisak Hajdukovim igračima bio je i transparent navjiača koji su izvjesili parolu - "Na -13 hladnije je nego u Sibiru, hoćemo igru, a ne prazna obećanja".

U teškoj utakmici 16. kola Prve HNL Hajduk je uspio pobijediti Lokomotivu s 1-0 (0-0), pogodak odluke djelo je Hamze u 61. minuti, no i Lokomotiva je imala svoje šanse koje je propustila. Dodatni pritisak Hajdukovim igračima bio je i transparent navijača koji su izvjesili parolu – “Na -13 hladnije je nego u Sibiru, hoćemo igru, a ne prazna obećanja”. Hajduk je pobijedio, a jesu li navijači zadovoljni igrom vidjeti će se u skorije vrijeme…

Unatoč silnom trudu napadi Hajduka izgledali su smušeno i jalovo. Prigode se nisu stvarale, a nervoza je kod domaćih nogometaša s vremenom rasla. Čak je i Lokomotiva u zadnjim trenucima prvog dijela imala veliku prigodu, u šansi je bio Marić, ali je Stipica ispravio svoju prethodnu grešku. Osim dva-tri pokušaja iz slobodnog udarca od Hajduka se u prvih 45 minuta malo vidjelo.

U 51. minuti Ćosić je imao lijepu prigodu nakon kornera i slabe reakcije vratara Zagorca, tukao je pokraj vrata. Nešto kasnije probao je Said, njegov udarac otišao je preko gola.

U 61. minuti Hajduk je konačno zabio, strijelac je bio Hamza, nogom nakon sprinta u kazneni prostor gdje je dočekao dobru loptu Kvesića.

Imala je Lokomotiva dvije lijepe šanse za izjednačenje, napose je bila povoljna ona Antunovića koji je u klizećem startu s pet metara – prebacio vrata.

Inter je u Zaprešiću golovima Kolara u 64. i 75. minuti pobijedio Split 2-0 u 16. kolu HNL-a.

Autor: Andrija Kačić-Karlin