Photo: Igor Kralj/PIXSELL

GUBI LI ŠUKER FOTELJU? Šimić otpao, HDZ-ovac u utrci za mjesto predsjednika

Autor: Željka Orešković

Neka poznata imena su u konkurenciji

Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a u ponedjeljak je otkrio da će se Izborna skupština održati krajem godine. To bi u prijevodu značilo da se Šukeru trese fotelja, a kandidata za preuzimanje predsjedniče funkcije ima mnogo.

Jedno vrijeme nagađalo se da bi se Izborna skupština trebala održati tek na proljeće, ali kompletnu proceduru ubrzao je dobar rezulzaz reprezentacije, odnosno plasman na Svjetsko prvenstvo. Uspjeh Zlatka Dalića upravo bi Davor Šuker mogao probati iskoristiti da ojača svoje mjesto u Savezu.

Kao njegov glavni protukandidat mjesecima se navodio Dario Šimić, ali kako sada stvari stoje, on je otpao jer se sumnja da će moći skupiti dovoljnu podršku županijskih saveza.

Šimićevo mjesto sada je zauzeo HDZ-ovac Marijan Kustić, koji bi funkciju saborskog zastupnika morao napustiti kada bi se vratio u HNS. On je bivši igrač Novalje, predsjednik Saveza Ličko-senjske županije te član Izvršnog odbora HNS-a u mirovanju.

Trenutno se nagađa da on ima potporu više od osam županijskih saveza te da bi zbog političke pozadine mogao biti najozbiljniji Šukerov protukandidat. Upravo politika bi mogla biti presudna, a o tome je progovorio i Joško Jeličić.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.