Facebook/Mario Gotze
Facebook/Mario Gotze

GOTZE SE VRATIO U DORTMUND: Iako se posuo pepelom, navijači su i dalje podijeljeni (FOTO)

Autor:

Borussija je na njemu, kada se sve zbroji, fino i zaradila.

Nakon što je prije tri godine, neki bi rekli, izdajnički zamijenio dres Dortmunda onim najljućeg rivala Bayerna, Mario Gotze posuo se pepelom i vratio u Borussiju. U ljeto 2013. godine otišao je u Bayern za 37 milijuna eura, a danas je Borussija za njega platila, navnodno, nešto skromnijih 26 milijuna eura i ponudila mu ugovor na četiri godine.

Gotze je u razgovoru za službenu stranicu kluba kazao kako žali što je ikada zamijenio Borussiju s Bayernom, što je bilo i za očekivati jer da nije rekao nešto slično, navijači bi ga, prosto rečeno, razapeli. “Kad sam odlazio u Bayern to je bila moja odluka. Od toga se ne skrivam. Tri godine poslije gledam na tu situaciju iz nove perspektive. Mogu razumjeti da se taj potez nije svidio navijačima, ali danas to ne bi ponovio. Sad kad se vraćam kući, cilj mi je svojim igrama u to uvjeriti sve ljude, a posebno one koji me ne dočekuju raširenih ruku. Želim ponovno igrati na najvišoj razini, za sve nas, za klub i Borussijine navijače”, kazao je Mario.

Kako je vidljivo na društvenim mrežama navijači su dosta podijeljeni oko povratka Gotzea. Neki smatraju kako je on uvijek dobro došao u klub, a drugi mu pak ne mogu oprostiti što je otišao u Bayern. No, Dortmundu je nužno potrebna zamjena za odbjeglog Mkhitaryana koji je prešao u Manchester United, a boljeg riješenja od Gotzea koji klub poznaje u dušu, nema. Ipak, svi se nekako potajno raduju što će u novoj sezoni gledati dobri stati tandem Reus-Gotze.

Götze je u tri sezone provedene u Bayernu odigrao 114 utakmica u kojima je postigao 36 pogodaka i upisao 24 asistencije. Prije odlaska u Munchen, Goetze je u 116 utakmica za prvu momčad Borussije postigao 31 pogodak uz 44 asistencije.

Autor:

ZADNJE VIJESTI