Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Gomila se negativna statistika: Nakon tri kola možemo slobodno reći, Dinamo je uvjerljivo najgora momčad Lige prvaka!

Autor: Bruno Herljević

Dinamo je poražen već treću utakmicu za redom u Ligi prvaka, a već drugi puta Modri nisu uputili niti jedan udarac u okvir vrata, ali to je tek početak...

Prosječni cinik rekao bi, nakon utakmice Dinama i Seville u kojoj je zagrebačka momčad poražena s 1:0 na svojemu travnjaku u trećem kolu Lige prvaka, “govorio sam da će tako završiti i tako je završilo”. Dinamo je poražen već treću utakmicu za redom u Ligi prvaka, a već drugi puta Modri nisu uputili niti jedan udarac u okvir vrata. U utakmici s Juventusom, Buffon je također bio nezaposlen. Tek su eto u prvom kolu protiv Lyona uputili nevjerojatna dva udarca u okvir gola, ali to im nije pomoglo i danas su prema toj statistici najlošiji u Ligi prvaka, čak i oni s utakmicom manje su ispred Dinama.

Vratar Seville mogao je mirno odgledati utakmicu, ta vjerojatno se Jorge Sampaoli, strateg Seville, više natrčao od njega, a čovjek je trener i ima limitiran prostor kretanja. Dinamo se može ‘pohvaliti’ kako je čak pet puta uputio udarac prema vratima Seville, a to što je svih pet bilo nepreciznih to nije važno. Ili možda je? Petev je kazao kako je zadovoljan učinkom svojih igrača, što znači da i nije tako pretjerano važan taj statistički segment, pa tko još broji udarce u okvir?!

Posjed lopte također nije važan, to uvijek treba naglasiti, ali samo ćemo spomenuti kako je Sevilla završila utakmicu sa 72 posto posjeda lopte, a Dinamo, kaže nam jednostavna matematika, s 28 posto. Sevilla je pucala 13 puta prema Livakoviću, a mladi golman bio je jedan od najboljih Dinamovaca, upisao je čak četiri obrane.

Kad smo još kod posjeda lopte, Dinamo je najlošiji klub u Ligi prvaka, s 36 posto posjeda lopte u tri odigrane utakmice (45 %, 34 %, 28 %), to je uvjerljivo najlošije čak i među klubovima koji još nisu odigrali treće kolo.

To nije sve. Aktualni prvak Hrvatske najlošiji je i prema pokušajima i točnim dodavanjima. Eto, samo usporedbe radi, Dinamo je protiv Seville odigrao ukupno 221 dodavanje, od toga 167 uspješno, a Sevilla je odigrala 846 dodavanja i od toga 771 točno. Slično je bilo i protiv Juventusa, Talijani su imali 808 dodavanja od toga 748 točnih, Dinamo tek 299 s 245 točnih.

I da, spomenimo još samo kako su i navijači postavili rekord sezone po najslabijoj posjeti jer na utakmicu je došlo tek oko šest tisuća gledatelja, a možda je i to nategnuto. Što možemo na kraju reći nego – Dinamo, izdrži!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.