FACEBOOK
FACEBOOK

FRANCUZI TVRDE, ‘GOTOVO JE’: Juventus na Pogbi zaradio čistih 120 mil. eura, a za sve je ‘kriva’ jedna osoba

Autor:

Malo tko zna kako je za cijelu situaciju 'kriv' jedan čovjek, inače dobro poznat svima koji su iole zaintersirani za nogomet.

Manchester United i Juventus postigli su dogovor, Paul Pogba vraća se na Old Trafford nakon četiri sjajne sezone u talijanskoj Serie A. Renomirani francusku list L’Equipe tvrdi kako je posao između dvaju klubova riješen, te kako će Pogba u Manchester United preći za rekordnu odštetu od 120 milijuna eura. Poznato je i kako će Pogba tjedno zarađivati oko 300 tisuća eura što je također rekordan iznos.

No, frapantna je činjenica da je Juventus na Pogbi zaradio čistih 120 milijuna eura. Oni su ga, naime, još 2012. godine doveli iz Manchester Uniteda bez odštete i time si četiri godine kasnije osigurali rekordnu dobit. No, malo tko zna kako je za cijelu situaciju ‘kriv’ jedan čovjek, inače dobro poznat svima koji su iole zaintersirani za nogometni svijet. Riječ je o agentu Minu Raioli, vjerojatno najpoznatijem agentu koji na popisu igrača koje vodi ima, osim Pogbe i Ibrahimovića, Lukakua, Matuidia, Mhkitaryana i još mnoge svjetski poznate igrače.

On je tamo još 2012. godine ušao u sukob s tadašnjim menadžerom Manchester Uniteda, Sir Alexom Ferguosnom i nagovorio je Pogbu i njegovu obitelj da pristanu na uvijete Juventusa umjesto na novu ponudu Fergusona. Baš je ta tvrdoglavost starog lisca Fergusona, Manchester stajala 120 milijuna eura, a na kraju je ispalo kako je to ujedno najveći transfer i najveća pogreška svih vremena.

Spomenimo ipak kako će Juventus morati podijeliti nešto novca od zarade. Dio, od oko tri milijuna eura trebao bi pripasti Le Havreu, matičnom klubu Pogbe, a dio bi trebao ići Raioli. Nagađa se kako je taj dio koji treba pripasti Pogbinu agentu, čak 15 posto od transfera. No, sve i da se podijele spomenute svote, Juventusu ostaje dovoljno novca za kupnju gotovo cijele nove momčadi. Preprodaja za povijest, mora se priznati.

Autor:

ZADNJE VIJESTI