francuska slavlje

FRANCUZI PREKINULI ISLANDSKU BAJKU uvjerljivom pobjedom 5-2

Autor: Andrija Kačić Karlin

Bjarnasson je dao i drugi pogodak za Island koji je teško izgubio u ovoj utakmici, ali valja istaći - nije se osramotio.

Senzacije nije moglo biti. Jaki Francuzi poigrali su se s iznenađenjem Eura,  Islandom, pobjedivši 5-2 (4-0) istakli ozbiljnu kandidaturu za pobjednika cijele smotre, makar ih u polufinalu čeka Njemačka. Utakmica  je bila odlučena već nakon dvdesetak minuta kada su Francuzi poveli s 2-0, kasnije su još natrpali islandsku mrežu. Island je igrao hrabro, često bio u napadu, no Francuzima. je nakon sjajnih akcija sve ulazilo u gol.

U 20. minuti je Francuska vodila s 2-0. Dvije sjajno izvedene akcije rezultirale su s dva rana pogotka  i utakmica je praktički bila odlučena.  Prvi gol Francuzi su zabili vć u 13. minuti.  Matuidi je odlično vidio Girouda kako izbjegav zamku zaleđa, uputio mu loptu u prostor i kada je iskosa došao ispred vratar Halldorsson  poslao mu je jak udarac kroz noge. Nakon  sedam minuta evo novog pogotka za Francuze. Griezmann je izveo korner, najviše je skočio Pogba, zakucao doslovce loptu u mrežu.

Kolikogod Islanđani bili šokirani nisu se predavali.  Nakon jednog dobro izvedenog auta Sigurdsson je mogo zabiti, tukao je preko vratiju.

Ipak, iako je i ranije sve bilo odlučeno, pogodak Payeta u 43. minuti izvrsnim udarcem iz daljine bio je prav točka na i u ovoj utakmici.  Island se potom doslovce raspao, samo minutu kasnije primio je i četvrti pogodak. Griezmann je dobio loptu odsvog zadnjeg reda, u međuvremenu ju je Payet propustio – sjurio se napadač madridskog Atletica prema islandskim vratima i lobao istrčalog vratara.

Nastavak utakmice stoga je bio formalnost, niti su se Francuzi svesrdno trudili, a Island se borio da ublaži poraz. U 55. minuti Island je smanjio zaostatak na 1-4, strijelac je bio Sigthorsson.  Ali, Francuzi su u sljedećem napadu vć postigli gol Payet je izveo slobodan udarac, nabacio  točno na glavu Giroudu za peti gol domaćina turnira.

Na koncu, Bjarnasson je dao i drugi pogodak za Island koji je teško izgubio u ovoj  utakmici, ali valja istaći – nije se osramotio.

Autor: Andrija Kačić Karlin

ZADNJE VIJESTI