(FOTO) SLUŽBENO! OVO SU NOVI DRESOVI VATRENIH! Sviđaju li vam se boje i dizajn garnitura za SP?

Autor: Bruno Herljević

Hrvatski nogometni savez službeno je predstavio dresove u kojima će hrvatska nogometna reprezentacija nastupiti na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta. Novi dres će po prvi puta biti “u akciji” ovoga petka u Miamiju gdje će hrvatska reprezentacija odigrati pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Perua s kojom će se premijerno susresti.

Energičan i prepoznatljivi službeni, crveno-bijeli dres, bojama se uvelike razlikuje od pričuvnog dresa na kojem dominiraju kvadrati u izrazito tamnim bojama: tamnoplavoj i crnoj.

Izgled novog dresa komentirao je i kapetan Hrvatske Luka Modrić. “Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj dres će imati posebno značenje za mene”, izjavio je Modrić, stoji na stranicama Saveza.

Prepoznatljivi kvadrati neizostavan su element na prvom i pričuvnom dresu te simboliziraju nacionalni ponos. “Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu”, ističe Pete Hoppins, stariji kreativni direktor tvrtke koja prozvodi dresove Hrvatske. “Osim izvrsnosti u nogometu, Hrvatska ima jednu od vizualno najatraktivnijih momčadi današnjice”, mišljenja je Hoppins i zaključuje: “Hrvati su izuzetno ponosni na svoje naslijeđe. Ono se manifestira kroz dresove sa šahovnicom, inspirirane hrvatskom zastavom.”




Hrvatska reprezentacija nastupila je na tri svjetska i četiri europska prvenstva u dreosovima ovog proizvođača. Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i ključni igrač brončane generacije Vatrenih, povodom predstavljanja dresa izjavio je: “Čarolija nogometa je što mala nacija može pobijediti veliku.”

Novi dres ima neke nove tehničke preinake. Tehnologija čini dresove lakšima i prozračnijima kako bi se igrači kretali bez ikakvih smetnji. Hlačice su izrađene od istog materijala kao i majice te nemaju šavove, a samim time uklonjene su bilo kakve dodatne smetnje, istovremeno omogućujući igračima bolju izvedbu na terenu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.