FOTO: ‘Oprezan do boli’, Jurčić se unaprijed odrekao pobjede

Autor: Ante Junaković

Staro je ribarsko pravilo da se najteže otvaraju poluotvorene školjke. Baš se tako može opisati Dinamov slučaj, poraz, u Lyonu.

Dinamo je, ruku na srce, razočarao. Ne samo momčad koja je lako, prelako pala u srazu protiv Lyona, već i trener, Kruno Jurčić koji je preopreznom strategijom samo olakšao posao goropadnom domaćinu. Kada se prevrti cijela utakmica izgleda da Dinamo u prvih 45 minuta uopće nije bilo do napada. Kada je vrag odnio šalu, dakle kada je Lyon poveo sa 2-0, zagrebački sastav je izgledao puno bolje, krenuo je prema naprijed, stvorio i neke šanse, prisilio Lyon na čuvanje rezultata.

Epilog je to činjenice da je Jurčić u utakmicu krenuo samo s jednim napadačem, Beqirajom, te s dva zadnja vezna, Pokrivačom i Callelom, unaprijed se tako odričući svake težnje prema napadu. Upravo je jedan od te dvojice zadnjih veznih bio i “najbolji igrač Lyona”, Nikola Pokrivač sjajno je asistirao Gomisu za prvi pogodak Lyona, na način da je cijelu svoju momčad od šoka ostavio bez daha. No, i do tada je Dinamo visio, nemoćan da zadrži loptu, nemoćan da krene u napadu, bio je praktički prisiljen da se grčevito brani. Tko zna, možda bi se i obranio da Pokrivač nije napravio kardinalnu grešku.

Drugi pogodak Lyona bio je iznova plod velike greške cijelog Dinamovog obrambenog reda koji je kod izvođenja kornera ostavio nečuvanim srce kaznenog prostora. U kojem je neometan i sam bio – Kone. I nije naravno pogriješio.

Da se Dinamo otvorio, ništa mu se strašnije ne bi dogodilo

U nastavku je Dinamo izgledao bolje, makar je za to zaslužan i sada pomalo neambiciozan Lyon koji je bio zadovoljan visokim vodstvom. Međutim, treneru Jurčiću je trebalo još 25 minuta da konačno uvede još jednog napadača, barem da pravi društvo usamljenom Beqiraju. Umjesto nesmotrenog i slabog Pokrivača ušao je Ante Rukavina, igra je živnula, zaredali su se korneri, nalikovalo je to na pritisak Dinama. Gola nije bilo, ali se ipak dalo vidjeti da se Lyonu moglo kud i kamo prije zaprijetiti. Samo da je bilo hrabrosti, napose kod trenera Jurčića.

>>> Lyon na Gerlandu pobijedio Dinamo s 2:0




>>> Igrati bez Šimunića je ludost, a Sammir i Badelj moraju se probuditi

Preoprezna Dinamova igra nije urodila plodom, da je Dinamo i krenuo ofanzivnije u ovu utakmicu ne bi mu se ništa strašnije dogodilo od dva primljena pogotka. Koja su se primila i unatoč posvemašnjoj zatvorenoj formaciji.

Već sada možemo zaključiti da će se Dinamov trener Kruno Jurčić suočiti s oštrim kritikama. Dinamo je izgledao puno bolje kada je krenuo otvorenije i hrabrije, za razliku od početnog dijela utakmice kada se Dinamo pokušao obraniti grčevito zatvorenom školjkom, no sječivo iz Lyona bilo je oštro i precizno.




Staro je ribarsko pravilo da se najteže otvaraju poluotvorene školjke. Baš se tako može opisati Dinamov slučaj, poraz, u Lyonu.

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.