Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

(FOTO) ODVRATNO PROVOCIRANJE IZ SRBIJE! Delije opet izvjesile zloglasni transparent o Vukovaru

Autor: Bruno Herljević

Do kada će točno krovne europske i svjetske nogomente organizacije tolerirati ovakvo provociranje

U trećem kolu Europske lige Arsenal je fantastičnim pogotkom Girouda u 85. minuti slavio na gostovanju kod Crvene zvezde. No, rezultat je ovaj put manje važan jer su navijači beogradskog kluba ponovo provocirali Hrvate transparentom.

Naime, pristalice Crvene zvezde, Delije, već godinama na svoje utakmice, nevezano igraju li ih protiv hrvatskih klubova ili ne, unose transparente kojima provociraju, odnonsno, vrijeđaju hrvatski narod. Na utakmici s Arsenalom osvanuo je, već dobro nam poznati, transparent u bojama srpske zastave na kojem piše “Vukovar” na ćirilici.

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Do kada će točno krovne europske i svjetske nogomente organizacije tolerirati ovakvo provociranje, koje ovaj put dolazi baš eto u ono doba godine kada se obilježava pad Vukovara? Ako im već taj transparent nije sporan, a trebao bi im biti i ne smatraju da se njime krši pravilnik, onda bi možda mogli sankcionirati veličanje četničkog vojvode Draže Mihajlovića čija se slika nalazi nekoliko metara dalje od srpske zastave s natpisom “Vukovar”.

Srećom pa se ovaj put nije pojavio transparent na kojem se nalazi tenk JNA iz Vukovara. Taj su transparent Srbi pokušali opravdati tvrdeći da on zapravo znači da je “proradila Zvezdina mašina”.

Hrvati već godinama upozoravaju na ovaj problem, koji se češće ponavlja na košarkaškim utakmicama, ali ni FIBA, ni UEFA ni FIFA ne poduzimaju previše kako bi ovaj problem riješili.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.