Facebook: GNK Dinamo Zagreb

(FOTO) HOROR OD MILIJARDU KUNA! Pogledajte kako zapravo izgleda Dinamov stadion

Autor: Bruno Herljević

Dinamo je, kao što je i Mamić sam rekao na svojoj izvanrednoj medijskoj konferenciji 13. rujna, u velikim problemima

Premda je u njega ulupano više od milijardu kuna, kada se ugrubo zbroje sva ulaganja još tamo od ere Croatije, Dinamov stadion i dalje je u derutnom i raspadnom stanju. Maksimir je uglavnom dom reprezentacije, premda Hrvatska ima i Rujevicu, Poljud, Gradski vrt, dakle tim više trebao bi biti najbolji stadion, ali daleko je od toga.

Dinamo je, kao što je i Mamić sam rekao na svojoj izvanrednoj medijskoj konferenciji 13. rujna, u velikim problemima. Na naplatu je stigao dug prema Draženu Ladiću, a navodno bi još neki, poput bivšeg trenera Osvalda Ardillesa, mogli ‘sjesti’ na račun maksimirskih plavih.

Uz to što muku muče s dugovima prema bivšim igračima, iz sezone u sezonu imaju problema s izdacima, a od ove sezone to će se još intenzivirati jer nema Lige prvaka, a nije se prodao niti jedan igrač koji bi barem ‘pokrio’ računicu. Uz sve probleme tu je još i taj stadion, popularno zvan ‘maksimirska rupa bez dna’.

Stadion i dalje propada. U velike radove ne isplati se ulagati, u manje radove također jer ih je previše. Uredio je to Mamić prije nekoliko godina novim stolcima, atletskom stazom i s malo kreča, ali to je čista kozmetika i ona se lako oljušti. Opet, ne može ga se pustiti da propadne, a s druge strane tko je toliko lud da krene u renovaciju Maksimira, ali ne stolaca i krečenja, već konkretnu renovaciju svega?

Pričalo se o rušenju, o seljenju na Kajzericu gdje bi se gradio novi manji stadion, ali to je sve ostalo samo na priči. Maksimir je i dalje tu i usisava novac Grada i kluba.

Dinamo je pak na svojoj službenoj Facebook stranici objavio galeriju od 80 slika koje najbolje predočavaju sve boljke Maksimira, one koje inače ne vidimo. Iz kluba navode kako je za ovakvo stanje odgovorna kiša, a kako se može vidjeti stanje doista nije baš najbolje.

“Usprkos ogromnim naporima i ulaganjima u gradsku imovinu koja GNK Dinamo svakodnevno obavlja kako bi održao funkcionalnost stadiona Maksimir ogromne količine padalina nanijele su velika oštećenja na ionako narušenom stadionu. Pogledajte galeriju fotografija kojom još jednom apeliramo na sve nadležne institucije – Zagreb, Hrvatska i Dinamo zaslužuju novi stadion”, poručili su iz Dinama.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.