Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

(FOTO) DETALJI NAPADA NA CVITANOVIĆA: Nasilnici ga samo počeli tući, on ih iznenadio reakcijom

Autor: Bruno Herljević

Motiv napada za sada nije poznat, kao ni cilj, ali nagađa se kako bi sve moglo biti pomno isplanirano

U srijedu navečer oko 20 sati ispred zgrade u Ulici Vladimira Preloga 7 na Trnju, fizički je napadnut trener Dinama Mario Cvitanović. Trenera su napala dvojica nepoznatih napadača, a prebili su ga palicama i pritom ga teško ozlijedili.

Cvitanović je napadnut dvadesetak minuta nakon što se vratio s momčadi iz Imbriovca gdje je Dinamo igrao utakmicu protiv NK Borca. Dvojica maskiranih napadača dočekala su ga pred zgradom i napala palicama. Napadači mu nisu prijetili, već su ga šutke isprebijali, ali on ih je iznenadio reakcijom i počeo je trubiti. Napadači su pobjegli i policija za njima i dalje traga, prenosi Jutarnji list.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Policija je brzo stigla, a Cvitanović je prevezen u bolnicu na Svetom Duhu, a tamo mu se pridružio Krešo Antolić, Dinamov glavni čovjek za sigurnost i bivši načelnik Odjela općega kriminaliteta u zagrebačkoj policiji. Cvitanoviću je ozljeđena ruka, a već je i napustio bolnicu.

Policija je pak na mjestu napada provela očevid i prikupila informacije za daljnju istragu.

Motiv napada za sada nije poznat, kao ni cilj, ali nagađa se kako bi sve moglo biti pomno isplanirano, odnosno, da su napadači dobro znali njegovu rutu kretanja, ali Cvitanović je reagirao najbolje što je mogao i otjerao je nasilnike. Da nije, tko zna kako bi završilo, možda je napad bio svojevrsna opomena, a možda su planirali i nešto gore.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Reakcija iz Dinama

Nakon napada na trenera Cvitanovića oglasio se i klub službenim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.




“U srijedu navečer, neposredno nakon što su se igrači i stručni stožer Dinama vratili s utakmice Hrvatskog kupa u Imbriovcu, dvojica maskiranih napadača fizički su palicama napali trenera Dinama Maria Cvitanovića na ulazu u njegov stan te ga pritom ozlijedili. Trener Dinama nakon toga je pozvao policiju te zatražio liječničku pomoć.

GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama.

Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom.




Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primijetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubojstva Zdravka Mamića što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića”.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.