Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Finski izbornik u žestokom sukobu s novinarima: ‘Ovako prezentirana statistika je s*anje’!

Autor: Bruno Herljević

Finci mu još uvijek zamjeraju to što nema niti jednu pobjedu otkako je sjeo na klupu reprezentacije, kao i to da nisu uputili ni jedan udarac u okvir Subašićeva gola.

Finska je poražena na svom terenu od Hrvatske u kvalifikacijskom ogledu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., s minimalnih 1:0. Nije to baš najbolje sjelo izborniku Finske, Hansu Backeu, koji se nakon susreta sukobio s novinarima koji su ga dobro izrešetali.

“Nemoguće je složiti sastav bez sedmorice prvotimaca koji bi mogao parirati momčadi svjetskog kalibra kao što je Hrvatska, još povrh svega tu je nesretni poraz od Islanda i slučaj suspenzije Eremenka. Hrvati su zaista klasa, ali svejedno nam nisu stvarali prilike. Osim pogotka imali su možda jednu sto postotnu šansu, ali mi s druge strane nismo imali niti jednu! Zadržali smo se na par polušansi. Plan nam je bio što duže održavati rezultat, a onda u 60. minuti krenuti u napad. Minus od jednog gola vam dozvoljava da u tom razdoblju kreneta na sve ili ništa, a mi smo to i pokušali. No, Hrvatska je bila kvalitetnija u kontroli igre i nisu nam dozvolili pritisak kakav smo željeli stvoriti”, govorio je Backe.

Finci mu još uvijek zamjeraju to što nema niti jednu pobjedu otkako je sjeo na klupu reprezentacije, kao i to da nisu uputili ni jedan udarac u okvir Subašićeva gola.

“Za mene su statistika i oni udarci koji završe u bloku, kao i one lopte koje odlete metar ili dva od vratnice ili iznad grede. Ovako prezentirana statistika je sranje”, ljutito je komentirao Backe.

Finska je sada već u problemima, imaju tek jedan bod, a pod hitno se moraju probuditi ako žele ostvariti ikakav rezultat u kvalifikacijama. “Morat ćemo čekati da se vrate prvotimci, nema nam druge. Bez Eremenka ova momčad nema playmakera koji može kreirati napad. Momčad koja je istračala je borbena i nemam primjedbe na njihovo zalaganje i disciplinu, ali nogomet na ovoj razini jednostavno zahtjeva višu klasu”, zaključuje Backe.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.