Twitter

FILMSKA PRIČA ARTIZA ADURIZA: Nevjerojatni Španjolac u desetak dana dva puta oduševio svijet (VIDEO)

Autor:

"Ponosan sam što sam u ovim godinama u reprezentaciji. Uživam i zadovoljan sam kako se stvari odvijaju. Uvijek ću davati sve od sebe za momčad", rekao je Aduriz.

Napadač Athletic Bilbaa, Aritz Aduriz proživljava najljepše trenutke u karijeri, na pragu je 36. godine života, a igra najbolji nogomet u karijeri. Štoviše, skinuo je rekord kao najstariji igrač španjolske reprezentacije koji je zabio gol za nacionalnu selekciju.

Ipak, ovaj studeni 2016. godine Aduriz će pamtiti cijeloga života. Prvo je početkom mjeseca zabio pet golova u Europskoj ligi protiv Genka, završilo je 5:3, potom je dobio kćer, a onda je uslijedio i poziv u reprezentaciju. Šlag na tortu bio je pogodak protiv Makedonije u subotu. Aduriz je ušao u 60. minuti i pet minuta prije kraja postavio je konačnih 4:0 za Španjolsku.

Tako je a 35 godina, devet mjeseci i jednim danom, postao najstarijim igračem koji je ikad zabio u dresu španjolske reprezentacije.

“Ponosan sam što sam u ovim godinama u reprezentaciji. Uživam i zadovoljan sam kako se stvari odvijaju. Uvijek ću davati sve od sebe za momčad”, rekao je Aduriz.

Španjolska je nakon četiri kola izjednačena na vrhu skupine s Italijom, a obje selekcije imaju po deset bodova.

Autor: