Screenshot

Filmska potjera za Bilićevim igračem: Policija usred utakmice hvatala nogometaša po stadionu kako bi ga uhitila (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Bila je to prava južnoamerička sapunica, samo što ovoga puta glavni akteri nisu glumci već stvarni ljudi.

Ovako nešto možete vidjeti možda jednom u životu, a onda se još dogodi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ekvadorskoj reprezentaciji ide poprilično dobro u kvalifikacijama za SP u Rusiji, treći su na ljestvici Južne Amerike i srušili su veliki Čile pobjedom od 3:0. Ipak utakmica će se dugo pamtiti po sceni koja se odvijala u 82. minuti susreta.

Napadač West Hama na posudbi u Evertonu, Enner Valencia u jednom se trenutku susreta samo srušio na pod. Liječnici su mu brzo pristigli u pomoć, ali cijeli prizor bio je nekako sumnjiv. Liječnici su mu čak davali kisik, a onda je počeo cirkus.

Valencia je bio pod nadzorom ekvadorske policije, a čak je izdan i nalog za njegovo uhićenje. Razlog je neplaćanje alimentacije za njegovo petogodišnje dijete, prenose tamošnji mediji, a dužan je čak 17 tisuća dolara. Kako Valencija zarađuje milijune u najbogatijoj ligi svijeta, Premiershipu, nejasno je zašto nije plaćao alimentaciju svojoj kćeri.

Navodno je trebao biti uhićen prije utakmice, ali vjerojatno zbog toga što je nogomet cijenjen sport u Ekvadoru, dobio je dopuštenje da nastupa. To je naravno velik propust policije jer nitko ne bi trebao biti privilegiran pred zakonom. Na koncu su policajci, vidjevši da je vrag odnio šalu, odlučili privesti Valenciu. Kada su vidjeli da ovaj bježi sa stadiona bolničkim vozilom, trčeći su krenuli za njim.

Potom je uslijedio novi kaos jer su igrači Ekvadora protestirali kod policije i zahtjevali da mu dopuste da ode u svlačionicu. U to vrijeme stručni stožer nabavio je dokument kojim se Valenciji dozvoljava odlazak u hotel, a par sati kasnije njegov odvjetnik je poništio uhidbeni nalog.

Bila je to prava južnoamerička sapunica, samo što ovoga puta glavni akteri nisu glumci već stvarni ljudi.







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.