Wikimedia

Fatih Terim pili naopako ili? ‘Hrvatska je jedna od najjačih u svim skupinama, a ne samo u našoj’

Autor: Bruno Herljević

Izbornik Turske otkrio je sve nedaće koje more njegovu momčad, a potom je nahvalio Hrvatsku i ležerno joj predao ulogu favorita.

Dan uoči otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji 2018., turski izbornik Fatih Terim održao je konferenciju za medije na Maksimiru. Reprezentacije su nedavno odmjerile snage na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a slavila je Hrvatska, no, situacija je sada posve drugačija za Turke jer je Fatih Terim napravio veliku čistku i odstranio brojne velike zvijezde poput Arde Turana, Selcuka Inana, Balte, Yilmaza…

“Je li lakša ili teža utakmica nego ona na Euru? Prošlo je otprilike dva mjeseca od nje i to je bila utakmica za plasman, a ovo je nešto drugo. Odlučio sam se na momčad bez Arde Turana i to je sve što ću reći o toj temi”, kazao je Terim pa nastavio s komentarom na Hrvatsku, “O hrvatskoj reprezentaciji ne treba puno govoriti, znamo koliko je kvalitetna i puno smo igrali s njom. Bila nam je želja početi kvalifikacija s nekom lakšom reprezentacijom, a ne odmah s tako snažnom Hrvatskom”, veli Terim.

I Terim smatra kako će utakmici biti puno teža bez navijača. “Nažalost to će biti utakmica bez navijača, a oni su iznimno važni na velikom utakmicama kao što je ova. Imali smo sličnu sitauciju u Frankfurtu i moram priznati kako nisu iste utakmice s navijačima i bez njih. Igračima će biti teže jer je ugodnije i ljepše igrati pred publikom, no što je tu je”, priča turski strateg.

Terim je potom odlučio piliti naopako, odnosno, otkriti sve nedaće koje more njegovu momčad. “Veliki nam je problem činjenica da se igrači nisu uspjeli dobro pripremiti za ovu utakmicu, a postoje i igrači koji ne igraju redovito u svojim klubovima. Naravno, nadam se da ćemo uz sve probleme uspješno otvoriti kvalifikacije. Kroz cijelu svoju karijeru govorim igračima kako moramo igrati bez straha, a kao što ste vidjeli na Euru, ne predajemo se do zadnjeg trenutka”, priča Terim.

Mudar je taj Fatih Terim, popularno zvani i ‘Imperator’, pa je tako ulogu favorita ležerno prebacio Hrvatskoj. Tvrdi kako je Hrvatska najjača momčad u skupini pa čak i jedna od jačih općenito u kvalifikacijama.

“U skupini smo s jakim reprezentacijama, ali Hrvatska je u našoj skupini najjača i ne samo u našoj, već je jedna od jačih u svim skupinama. Znamo koliko su jaki, gledali smo ih cijeli vrijeme, a ne samo na Euru. Poštujemo Hrvatsku, ali borit ćemo se do kraja”, kaže Terim.

Valja još jednom istaknuti kako je turska obrana oslabljena za Baltu i Erkina, a neće niti ni spomenutih Turana, Yilmaza i Inana. “Da, ova obrana je neiskusna, ali svi moraju jednom negdje početi. Vjerujem u kvalitetu svojih igrača i ova utkamica bit će im veliko iskustvo”, zaključuje Terim.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.