Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Fatih Terim olakšao posao Hrvatskoj, potjerao je iz momčadi nekoliko ponajboljih igrača…

Autor: Bruno Herljević

Terim se iz svoje momčadi ne libi odstraniti igrače koji su u lošoj formi i koji ne ispunjavaju njegove tražene uvijete, pa makar je riječ o najboljim igračima.

Turski izbornik, Fatih Terim, poznat je po tvrdoglavom, rezolutnom i neprikosnovenom karakteru, zbog čega je na koncu i zaradio moćan nadimak, Imperator. Terim se iz svoje momčadi ne libi odstraniti igrače koji su u lošoj formi i koji ne ispunjavaju njegove tražene uvijete, pa makar je riječ o najboljim igračima.

Veliki Imperator, baš je to i napravio uoči prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Na popisu igrača za utakmocu s Hrvatskom tako se nisu našli, vjerojatno najbolji turski igrač, Arda Turan, uz njega su tu još i Burak Yilmaz, Selcuk Inan, Hakan Balta i Caner Erkin. Velika su to imena, ali zapravo je riječ o igračima koji su u izrazito lošoj formi, a neki su već i u godinama. Terim je izgleda odlučio kako će smjenu generacija odraditi baš u ovim kvalifikacijama, a to itekako ide na ruku Hrvatskoj, koja je svoju smjenu uspješno obavila proteklih godina. Turci sada u momčadi nemaju igrača starijeg od 30. godina, što je opet i dobra stvar jer ipak su to mladići u naponu snage.

Hrvatska će protiv Turske igrati 5. rujna na Maksimiru, koji će, usput, biti prazan zbog UEFA-ine kazne. Je li ova nova Turska opasnija od one koju smo gledali na Euru, vidjet ćemo uskoro…

Novi popis Fatiha Terima za ogled s Hrvatskom

Vratari: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Başakşehir)

Obrana: Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz (Galatasaray)

Vezni red: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Nuri Şahin, Emre Mor (Borussia Dortmund), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Başakşehir)




Napad: Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz 05), Enes Ünal (Twente)

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.