Facebook/WHUFC

Englezi uvjereni: Bilić je prvi na redu za otkaz, kladionice mu daju najmanji koeficijent!

Autor: Bruno Herljević

U potezu od početka sezone pa do danas, Bilić i njegov West Ham napravili su sve da ih navijači i mediji počnu gledati sa zgražanjem. Nisu niti sjena prošlosezonske ekipe, nestao je onaj momčadski duh, Bilić nije uspio uklopiti pojačanja u momčad...

Slaven Bilić već dulje vrijeme kotira kao trener kojemu se sprema otkaz, do sada je mjesto na engleskim kladionicama držao Francesco Guidolin, ali on je dobio otkaz u Swanseaju pa je prvi na popisu sada menadžer West Hama, odnosno, Bilić.

Kladionice se bave najvećim dijelom statistikom, a ona nikako ne ide u prilog Biliću, stoga i ne čudi toliko što je prvi na listi za odstrijel. Prošle sezone Bilić je bio sjajan, gazio je sve pred sobom i pretvorio je West Ham u respektabilnog protivnika pred kojim su drhtali i najveći. Na koncu je momčad malo pala i završila na šestom mjestu, iako se mogla ugurati i u prva četiri mjesta Premiershipa.

Čelni ljudi West Hama, Gold i Sullivan, najavljivali su pohod na vrh Premier lige i stavili Biliću veliki teret na leđa. Čekičari su obavili naizgled dobar ‘shopping’ preko ljeta, ali momčad su uništile ozljede. U potezu od početka sezone pa do danas, Bilić i njegov West Ham napravili su sve da ih navijači i mediji počnu gledati sa zgražanjem. Nisu niti sjena prošlosezonske ekipe, nestao je onaj momčadski duh, Bilić nije uspio uklopiti pojačanja u momčad, obrana djeluje šupljikavo, a napad je krajnje neefikasan. Izvlači ih tu i tamo individualna kvaliteta pojedinaca, ali tako se ne može igrati Premier liga.

West Ham je početkom sezone ispao iz kvalifikacija za Europsku ligu od Astre, potom je u Liga kupu jedva prošao četvrtoligaša, a u prvenstvu je u sedam utakmica izgubio pet i od 21 mogućeg boda uzeo tek četiri. Jasno i nalazi se u zoni ispadanja.

Glavno je pitanje, koliko će dugo vlasnici West Hama tolerirati krizu, odnosno, koliko će imati strpljenja s Bilićem. Hrvatski strateg trudi se posložiti rasulo u momčadi, ali za sada se ne nazire da će se stanje u West Hamu tako skoro preokrenuti.

Bilić na kladionicama prednjači s koeficijentom 2.75, iza njega je David Moyes, menadžer Sunderlanda s 4.00, potom je Tony Pulis iz WBA s 5.50, a na začelju se našao Pep Guardiola s koeficijentom 81.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.