Twitter: West Ham News

ENGLEZI ISKOPALI BILIĆEVE 20 GODINA STARE IZJAVE: Slaven je također pobjegao u veći klub, ali njemu ipak ne zamjeraju

Autor: Bruno Herljević

"On ima fantastičan ugovor. Najplaćeniji je igrač u povijesti kluba, on je taj ugovor potpisao. Sad želi otići, osjeća da je Everton velik klub i mi tu ne možemo ništa učiniti. U našim očima West Ham je velik klub, ali on se osjeća drugačije", izjavio je 1997. godine Harry Redknapp, a igrač o kojem je govorio bi je Slaven Bilić.

Naprasni zahtjev za odlaskom najboljeg igrača West Hama, Dimitrija Payeta, izazvao je veliku buru kod navijača zbog svojih riječi da ‘više ne želi igrati za West Ham’. Proglasili su ga izdajicom kluba i navijača, a ni Bilić to nije shvatio drugačije.

“Payet je naš najbolji igrač i zato smo mu dali veliki ugovor. Dali smo mu sve, uvijek smo bili tu za njega. Očekujem od njega da pokaže privrženost momčadi, kao što je momčad pokazala njemu. Ja se osobno osjećam razočarano i izdano”, izjavio je Slaven Bilić prošloga tjedna.

Navijači i javnost stali su na Bilićevu stranu i napravili su od Payeta nezahvalnika i bezobraznika. E sada, engleski The Sun iskopao je neke izjave stare 20 godina, kada se West Ham nalazio u istoj situaciji samo s drugim igračem i iskopali su riječi koje je izgovorio tadašnji trener Harry Redknapp.

“On ima fantastičan ugovor. Najplaćeniji je igrač u povijesti kluba, on je taj ugovor potpisao. Sad želi otići, osjeća da je Everton velik klub i mi tu ne možemo ništa učiniti. U našim očima West Ham je velik klub, ali on se osjeća drugačije”, izjavio je 1997. godine Harry Redknapp, a igrač o kojem je govorio bi je Slaven Bilić.

Bilić je tada prešao u Everton pod izlikom da je to veći klub i da je morao to napraviti. “Morao sam to učiniti. Mi smo profesionalci, svi igrači znaju da, ako dobiješ priliku igrati za velik klub, moraš tu priliku iskoristiti”, kazao je tada Bilić.

The Sun ipak naglašava kako postoji razlika između Payeta i Bilića. Bilić nije tražio izlaz iz kluba usred sezone već na samom kraju, a on nikada nije rekao da više nikada neće igrati za West Ham, već je odradio svoje obveze.

Tako je ispao pošten pa mu igrači nisu zamjerili baš toliko koliko su Payetu, ali zato Bilić danas nema nimalo razumijevanja za želje svojeg igrača.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.