ENGLESKI MEDIJI NEMAJU MILOSTI: Evo kako su ‘oprali’ izbornika i igrače

Autor: I.K.

Nekadašnji kapetan Engleske Alan Shearer kazao kako je to "bila najgora predstava Engleske koju je ikad vidio".

Nevjerojatna pobjeda Islanda nad Engleskom 2-1 u osmini finala EURA odjeknula je Europom, a za očekivati je bilo da engleski mediji neće imati nimalo milosti prema svojim nogometašima. Ispasti od zemlje koja broji svega 330 tisuća stanovnika razljutila je tamošnju javnost. Izbornik Roy Hodgson odmah je nakon utakmice podnio ostavku, no to ga nije spasilo od brutalnih napada, ne samo medija, već i bivših reprezentativaca.

Tako je nekadašnji kapetan Engleske Alan Shearer kazao kako je to “bila najgora predstava Engleske koju je ikad vidio”.

“Izgledalo mi je kao da Roy izmišlja stvari usput. Igrali su mu igrači koji ni ne zaslužuju biti tamo, Sterling je podbacio, Kane igrao na kornerima, a tinejdžer Rashford je igrao samo 4 minute, a ipak napravio više nego ijedan drugi igrač. Zaslijepila nas je Premier liga, mislimo da smo najbolji na svijetu, a nismo. Potpuno ovisimo o stranim igračima i trenerima”, kazao je Shearer koji je i dodao da želi biti novi izbornik.

shearer

Engleski mediji pišu kako poraz nije samo “sramotan” nego i “krajnje poniženje”. Većina ih je podsjetila na šokantni poraz Engleske (0-1) od SAD-a na SP 1950. u Brazilu, ali da je ovaj poraz još i gori, a većina medija spominje da Island ima stanovnika kao i Leicester s okolicom.

“To je bila noć koja je Englesku najviše ponizila u međunarodnom nogometu, puno gora od poraza sa SP-a 1950. od SAD-a u Belo Horizonteu. Poraz ovdje u Nici će uvijek biti puno veća trauma. I to zato jer se dogodio u razdoblju kada je Premier League postala globalna industrija”, piše The Telegraph.

“Guardian” također uspoređuje sinoćnji poraz s porazom iz  1950. u Belo Horizonteu i sugerira kako se sada trebaju preispitati engleske aluzije da su sila svjetskog nogometa.




“The Daily Mail” je poraz od Islanda opisao kao “seizmički val” za engleski nogomet i dodaje da je Hodgson trebao biti smijenjen nakon što je Engleska ispala u grupnoj fazi na SP 2014. u Brazilu.

Osim kritika upućenih Hodgsonu, kritizirani su i igrači.

“Krajnja odgovornost leži na izborniku, ali da ne griješimo jako su ga iznevjerili igrači koji mogu puno bolje igrati. Hodgson će preuzeti odgovornost i platio je cijenu ali ti preplaćeni igrači iz Premier League ne smiju izbjeći kritiku”, piše BBC.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.