John Peters

Engleska pokrenula nogometnu revoluciju, uveli su četvrtu zamjenu…

Autor: Bruno Herljević

Engleski nogometni savez odlučio se na revolucionarni iskorak.

Sudionici kasnijih faza FA kupa imat će pravo na četvrtu izmjenu u produžecima, objavio je Engleski nogometni savez u srijedu 27. srpnja. To znači kako će momčadi koje se plasiraju u četvrtfinale, polufinale ili finale Kupa imati pravo mijenjati i četvrti put, ali u produžecima utakmice.

Spomenimo kako je ova metoda već korištena ranije ove godine na Copa Americi. “Četvrtom izmjenom odlučili smo natjecanje učiniti zanimljivijim jer će biti interesantno gledati kako će treneri iskoristiti priliku za uvođenje još jednog igrača te kako će to utjecati na konačni rezultat”, kazao je predsjednik FA-a Martin Glenn.

Ovo je svakako revolucionarna odluka inače poprilično uštogljenog Saveza, a jasno je kako se nešto moralo poduzeti jer je FA kup, inače najstarije klupsko nogometno natjecanje, lagano počeo padati u drugi plan Premierligašima. Hoće li ova pogodnost malo olakšati trenerima ‘teret’ FA kupa vidjet ćemo u nadolazećoj sezoni.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.