Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dugogodišnji navijač Hajduka ‘uništio’ Pušnika: ‘U povijesti Hajduka ovo nije doživljeno’

Autor: Bruno Herljević

Klub tako bogate tradicije, ne smije pucati tako nisko, istina, Dinamo i Rijeka jaka su konkurencija, ali ne možete na početku sezone reći da cilj nije prvo mjesto. Ta čak je i Osijek najavio borbu za vrh!

Pred Hajdukom je najvažnija utakmica ove sezone, ‘Bili’ u četvrtak na svojemu Poljudu ugošćuju neugodni Maccabi iz Tel Aviva. Nažalost, stanje u momčadi daleko je od idealnog, Hajduk je upisao dva ligaška poraza u kojima je primio čak osam golova i to od najvećih rivala, Dinama i Rijeke. Pušnika to očito ne brine previše, on je i dalje optimističan, iako je bez previše dvojbi izjavio ono što niti jedan Torcidaš ne želi čuti, a to je se Hajduk ove sezone bori s Osijekom za treće mjesto.

Sve i da igraju samo juniori, Hajduk mora imati cilj boriti se za prvo mjesto. Klub tako bogate tradicije, ne smije pucati tako nisko, istina, Dinamo i Rijeka jaka su konkurencija, ali ne možete na početku sezone reći da cilj nije prvo mjesto. Ta čak je i Osijek najavio borbu za vrh!

Naravno, bilo je i za očekivat da će Torcida reagirati na protekle događaje jer Hajduk je počeo tonuti kao šuplja barka na jakoj neveri. Nakon utakmice s Rijekom verbalni su se sukobili s igračima i obavili ‘informativni’ razgovor s predsjednikom Kosom.

No, nešto je tu nedostajalo, nedostajala je jaka riječ navijača koja će odjeknuti Dalmacijom, pa i cijelom Hrvatskom. Za to se pobrinuo dugogodišnji član Hajduka i nekadašnji dopisnik Slobodne Dalmacije iz Makarske, Krasin Puharić (70). Njegovo pismo objavila je Slobodna, a prenosimo ga u cijelosti.

Pismo razočaranog navijača

“Zovem se Krasin Puharić, imam 70 godina, umirovljenik sam iz Makarske i dugogodišnji član Hajduka, pretplatnik na Istoku, ulaz P, red 24, sjedalo 21, i nekad sportski dopisnik naše “Slobodne” iz Makarske.

Jedan sam od brojnih koji se niti dan nakon utakmice protiv Rijeke ne može smiriti jer ovo što se događa Hajduku nije više normalno. Pamtim teške godine borbe za ispadanje iz lige bivše države, afere Planinić, ali ovo što se sada događa da nas natamburaju u dvije zaredom domaće utakmice s osam komada u povijesti Hajduka nije doživljeno.




Gospodina Pušnika i nesposobnu upravu na čelu s predsjednikom Kosom smatram najvećim krivcima. Treneru bih poručio da se ovdje balun igra 105 godina, a ne tri mjeseca. Njegovo iživljavanje prevršilo je svaku mjeru.

Zbog čega se pola momčadi odmara za Izraelce? Što je Lovri, od čega je on umoran, a branio je tek četiri utakmice, što je Sušiću koji pauzira svaku drugu utakmicu? Gospodine Pušnik, niti je lijepo niti sportski Rijeci izaći na megdan sa drugom momčadi, pa nije ona Istra protiv koje ste isto kemijali.

Žalosno je bilo u nedjelju, ali mi smo očito već otupili i navikli, a vi ste iz svakog poraza i prije izvlačili alibije o boljoj organiziranosti Dinama, Rijeke, a sada i Osijeka! Najžalosnije u cijeloj priči da ste već poslije šest kola sastavili tablicu Dinamo, Rijeka, Osijek, vaš klub četvrti…




Gospodine, nimalo korektno, gdje vam je vjera u momke koje vodite. Nakon utakmice ste se s igračima uputili pred sjever, ali niste imali m… otići im na raport kao Lovre protiv Dinama, uostalom protiv sam te prakse i upravi bih poručio da igrači više ne idu na raport na sjever i slušaju predike šesnaestogodišnjaka, jer to nisu radili ni Koke, ni Bajdo, ni Pere, Šure, Holcer, Jure i ostali, ali to je danas moderno.

Završio bih samo s jednom rečenicom. Sadašnja uprava poslije Macabija, bez obzira na rezultat, treba dobro preispitati svoj rad, a gospodinu Pušniku poručujem manje priče, više rada i neka neke stvari ostanu među četiri zida.

Poštovani, ukoliko je moguće, objavite ovo moje pismo, znam da se puno ovakvih razočaranih javlja.

Pozdrav i ugodan vam dan”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.