Photo: Borna Filic/PIXSELL

DRAMA U PRVOLIGAŠU: Trener iz svog džepa plaća igrače

Autor: Željka Orešković

U klubu je ostalo samo 16 igrača

Istra 1961 u velikim je financijskim problemima i upitan je opstanak kluba. Posljednjih tjedana klub su napostila sedmorica igrača, a trener Darko Raić-Sudar priznao kako ne zna hoće li klub nastaviti natjecanje u proljetnom dijelu hrvatskog prvenstva.

“Ostalo mi je 16 igrača. Odradit ćemo ovu utakmicu protiv Osijeka, a onda vidjeti što će biti. Želio bih znati odgovor na pitanje hoćemo li igrati ligu i na proljeće, ali ga nažalost ne znam”, kazao je Raić-Sudar za 24 sata.

Mjesecima su igrači Istre bez plaće, a neki, poput Puclina i Maksimovića izbačeni su iz stanova jer nisu imali za najam. Trener im je pomogao koliko je mogao, ali nije dugoročno rješenje.

“Lako za mene, žao mi je njih. Ja ne živim samo od nogometa, bavim se i turizmom. Naravno da sam im morao pomoći. Dao sam im novac iz svog džepa, to sam morao napraviti. Nedavno su Austrijanci htjeli kupiti klub, a kada su odustali, igrači su potunili”, rekao je trener.

Zbog ove situacije je gradonačelnik Boris Miletić zatražio da se sazove izvanredna skupština, na kojoj će se saznati sudbina kluba.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.