Sanjin Strukic/PIXSELL

DOBILI SMO DOJAVU IZ FRANCUSKE: Isti huligani su već u Bordeauxu i spremaju novi prekid!

Autor: I.K.

Ista grupica huligana iz Saint-Etienna je danas viđena na glavom trgu u Bordeauxu, njih 15-ak. Oko njih je bilo 50-ak francuskih policajaca.

Večeras Hrvatska i Španjolska u Bordeauxu igraju posljednju utakmicu skupinu, a hrvatska javnost strepi od novih navijačkih incidenata. Kako nam je javila skupina naših navijača iz tog francuskog grada, razloga za zabrinutost ima. Ako je vjerovati njihovoj poruci, ista grupica huligana iz Saint-Etienna je danas viđena na glavom trgu u Bordeauxu, njih 15-ak. Oko njih je bilo 50-ak francuskih policajaca.

“Je li moguće da se samo 4 dana kasnije sprema isti scenariji, a nitko ne upozorava naciju na to?”, pitaju se navijači koji su nam poslali poruku.

Tvrde kako su već obavijestili hrvatsku policiju, a da su dobili odgovor kako oni imaju sve te informacije i da su obavijestili francusku policiju na kojoj je sada red da nešto učini.

Oko sat vremena nakon naše objave i MUP RH je potvrdio informaciju da se i večeras spremaju neredi.

Priopćenje MUP-a:

“Povodom brojnih upita medija o mogućim izgredima na večerašnjoj utakmici EURA 2016. Hrvatska-Španjolska donosimo nekoliko informacija:

Vezano za današnju utakmicu raspolažemo informacijama kako su i za večerašnju utakmicu planirani izgredi s ciljem prekida utakmice u vidu uporabe pirotehničkih sredstava na stadionu, utrčavanja na teren te isticanja raznoraznih neprimjernih simbola. Sve prikupljene informacije promptno su dostavljene francuskoj policiji. Također, Ministarstvo unutarnjih poslova RH uputilo je sinoć dodatna četiri policijska službenika kao ispomoć francuskoj policiji’.




Zanimljivo, jedna od Facebook stranica Torcide koja ima više od 40 tisuća “lajkera” objavila je status u kojem se ističe mogućnost sukoba s ruskih navijačima, i spominje se dogovor bez baklji i palica!

“Ljudi pokažimo danas da smo svi ka jedan! Svi naši članovi dođite u caffe bar Brun u gradu (kraj zgrade parlamenta) odakle ćemo skupa krenit na utakmicu. Pokažimo zajedništvo, rusima je ovo zadnja šansa da nas napadnu obzirom da su izgubili jučer! Ne zaboravite, dogovor je bez baklji i palica! HŽV”, piše na stranici.

U ovom slučaju očito je riječ o dogovorenim tučnjavama među navijačima…




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.