Kiko Hurtado/PIXSELL

Dinamovo sramoćenje u Ligi prvaka se nastavlja, ni gola, a kamoli boda…

Autor: Andrija Kačić-Karlin

U svom četvrtom ovogodišnjem nastupu u Ligi prvaka, na gostovanju kod Seville Dinamo nije izbjegao 0-4 (0-1) poraz. Dojam je, Sevilla je s pola snage rješila pitanje Dinama koji se odupirao nekih prvih pola sata...

Baš kako se i očekivalo, Dinamo je poklekao i u svom četvrtom ovogodišnjem nastupu u Ligi prvaka, na gostovanju kod Seville nije izbjegao 0-2 (0-1) poraz. Dojam je, Sevilla je s pola snage rješila pitanje Dinama koji se odupirao nekih prvih pola sata, no veliki broj individualnih grešaka morao je prije ili kasnije biti kažnjen. Riječ je o prisiljenim greškama, Dinamo očito nije navikao igrati protiv suparnika koji rabi presing na loptu. Uostalom, takvih momčadi u hrvatskom prvenstvu i nema. Strijelci za Sevillu su bili Vietto (31), Escudero (67), N’Zonzi (79) i Ben Yedder (87)

Čak nije Dinamo odigrao loše prvi dio utakmice, fino se branio, sveo broj prigoda za Sevillu na minimum, jednu jedinu N’Zonzija Livaković je sjajno obranio. K tome, čak je i u napadu Dinamo pokušavao nešto konkretno, dvaput je Soudani fino pobjegao, jednom izgubio loptu prije šuta, drugi put dobro tukao glavom, ali zamalo neprecizno. I taman kad se počeo javljati optimizam u Dinamovih navijača dogodila se greška kojuje teško shvatiti.

A pogriješio je nonšalantni Machado, izgubivši loptu neposredno ispred svog kaznenog prostora filozofirajući što bi s tom loptom mogao učiniti. Naravno, lopta mu je oteta, odmah je organizirana brza i efektna akcija, Vietto je ostao u kaznenom prostoru sa Schildenfeldom kojeg se driblingom lako rješio, pobjegavši malo u kut opet je dobro tukao, lopta se od Livakovićevog dlana odbila u mrežu. Machado je još uvijek stajao na mjestu gdje je izgubio loptu. To se sve zbilo u 31. minuti.

Sevilla je tako povela iako nije odigrala niti naročite dvije-tri minute.

Nije samo Machado bio nepromišljen, pa je tako u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela Stojanović dobio crveni karton, zapravo drugi žuti. Odmah ćemo istaknuti, oba starta su bila posve neoprezna i bespotrebna.

Sevilla je i u nastavku dominirala. Vratar Livaković pohvatao je dosta opasnih pokušaja, a u 67. minuti Dinamo je opet kapitulirao. Sjajan dupli pas u srcu Dinamovog kaznenog prostora odigrali su Vitolo i Escudero, potom j eovaj zadnji prizemnim udarcem u kut svladao Dinamovog vratara. Bio je to čak 20. udarac Seville na vrata Dinama, jubilaran i eto uspješan.

U 79. minuti nakon kornera visok skok N’Zonzija, iznad dva Dinamova obrambena igrača, trzaj glavom i treći pogodak za Sevillu. Ni to nije bilo sve, u 87. minuti zabio je Ben Yedder nakon sjajnog ubacivanja Mariana. Dinamo je izgledao kao grogirani boksač koji dobije udarac čim se osovi na koljena…




Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.