Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamovi klinci osvajaju svijet! Nakon Šempera i Benkovića, na popisu najboljih mladih igrača našao se i…

Autor: Bruno Herljević

Serijal najboljih mladih igrača nastavlja se dalje, a u četvrtak je objavljen popis desetorice najboljih mladih veznih igrača. Tu je svoje mjesto našao također jedan Dinamovac...

Britanski Mirror objavljuje seriju od četrdeset najboljih mladih igrača na svijetu. U prvoj seriji odabrali su deset najboljih mladih vratara, a među njima se našao i mladi i perspektivni Dinamov vratar Adrian Šemper. Iako je trenutno u lošoj formi, a čak je i ispao iz prve momčadi, nema sumnje kako Šemper ima velik potencijal, što su Britanci i naveli u svojem članku.

Nadalje Šemperu se naknadno priključio i Filip Benković. Njega su Britanci smjestili među deset najboljih obrambenih igrača na svijetu. Benković je trenutno jedna od najvećih zvijezda Dinama i stalan je član prve postave Dinama.

Serijal najboljih mladih igrača nastavlja se dalje, a u četvrtak je objavljen popis desetorice najboljih mladih veznih igrača. Tu je svoje mjesto našao također jedan Dinamovac, a već pogađate, riječ je o Anti Ćoriću. Premda je trenutno u toplo-hladnim odnosima s klubom i ne igra toliko koliko bi možda želio, Ćorić ima neosporan talent. Suvišno je trošiti riječi na opise njegovih sposobnosti, dovoljni je reći kako ga potražuje Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund, Liverpool i brojni drugi europski velikani.

“Još jedan Dinamov sjajan mladić. Ćorić je već sada član seniorske momčadi Hrvatske i standardni je u prvoj momčadi Dinama (Mirror ne prati baš sve aktualnosti). Ćorić igra u sredini terena i ima sjajan osjećaj za gol. U svojoj prvoj sezoni za seniore Dinama zabio je jedan gol, a već u drugoj sezoni zabio je četiri. Prošle sezone zabio je četiri gola, a već je uspio zabiti i u novoj sezoni. Također, mladi Ćorić dobro igra s obje noge, a trenutno je za njega zainteresiran i Liverpool”, stoji u Ćorićevu opisu Mirrorova članka.

Uz Ćorića na popisu su se našli i sljedeći igrači:

Renato Sanches, Portugalac, igra za Bayern.

Malcom, Brazilac, igra za Bordeaux.




Riechedly Bazoer, Nizozemac, igra za Ajax.

Gerson, Brazilac, igra za Romu.

Youri Tielemans, Belgijac, igra za Anderlecht.




Martin Odegaard, Norvežan, igra za Real Madrid.

Oliver Burke, Škot, igra za RB Leipzig.

Christian Pulisic, Amerikanac, igra za Borussiju D.

Leon Bailey, Jamajkanac, igra za Genk.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.