Photo: Davor javorovic/PIXSELL

(VIDEO) Dinamo uvjerljiv na Gradskom vrtu: Vratar Osijeka svjetski se osramotio, primio je gol kroz noge s 25 metara!

Autor: Bruno Herljević

Ćorić je više iz neke nemoći šutirao prema Mikuliću, a ovaj prima gol s kojih 25 metara i to kroz noge. To zaista nije bio nešto pretjerano opasan udarac, niti jak, već je više bila katastrofalna reakcija vratara Osijeka.

U 17. kolu Prve HNL, Osijek je na svojem Gradskom vrtu dočekao aktualnog prvaka Hrvatske. Dinamo je još uvijek u velikoj krizi i zaostaje za vodećom Rijekom, pa je tako svaka pobjeda važna. Ipak, Osijek je se pokazao slabijim protivnikom i Dinamo je na koncu slavio s 2:0 i odnio je puni plijen.

Utakmica je krenula sjajno, obje ekipe igrale su napadački nogomet i pokazali kako je pobjeda imperativ. Osijek je već na samom otvaranju u trećoj minuti imao priliku, ali Lukić je bio neprecizan, a nedugo nakon toga Ćorić je prijetio s druge strane, no, Mikulić je bio spreman.

Prva sljedeća bolja šansa bila je za Dinamo kada je Knežević u 15. minuti šutirao, ali lopta je otišla iznad gola. Nastavio je s dobro igrom Ćorić, pa je par minuta kasnije sjajno ubacio za Fernandesa koji je glavom pucao ravno u Mikulića.

Dinamo je ubrzo ostao bez Bojana Kneževića koji je stradao u jednom zračnom duelu s Jonasom i ostao je ležati na travnjaku. Bugarski strateg Petev uveo je u igru Henriqueza i izveo mali taktički manevar kako bi prilagodio sastav novonastaloj promijeni.

Fernandes se sredinom prvoga dijela našao u sjajnoj prigodi, ali Mikulić je još jednom bio siguran. U 34. minuti Ćorić je nakon kornera sjajno pronašao Amera Gojaka koji je šutirao prema vratima domaćina, ali bio je ipak malo neprecizan. Na koncu pada pogodak za Modre. Ćorić je više iz neke nemoći šutirao prema Mikuliću, a ovaj prima gol s kojih 25 metara i to kroz noge. To zaista nije bio nešto pretjerano opasan udarac, niti jak, već je više bila katastrofalna reakcija vratara Osijeka.

Modri su već početkom drugog dijela povećali prednosti, Henriquez je povukao kontru i dobro odigrao za Soudanija koji izbija sam pred Mikulića i mirno to realizira. U 54. minuti Modrima je poništen čisti gol, Ćorić je ušao iz drugog plana i zabio, ali je pomoćni sudac mahao zaleđe.




Nešto kasnije imao je posla i Livaković, kada mu je prvo tukao Matas, a onda i Perošević. Matasov udarac je branio, a Peroševićev je išao kraj gola. U 79′ crveni karton dobija Gabrijel Boban nakon ružnog starta đonom na koljeno Šituma, sasvim opravdan karton.

Do kraja susreta Dinamo je stiskao, a u 89. minuti Mikulić je skinuo fenomenalan udarac Soudaniju i spasio momčad veće katastrofe. Imao je još priliku i Henriquez, ali kao što se i očekivalo nije ju iskoristio. Jurio je sam prema vrataru, ali se zapleo u driblingu i upropastio savršenu šansu.

U prijašnjim ogledima 17. kola Slaven Belupo je u petak svladao Lokomotivu s 2:0 u gostima, a oba gola zabio je Haber. Rijeka je u subotu odigrala 2:0 s Cibalijom, a zabijali su Gorgon i Matei, dok je Istra autogolom Jurendića slavila protiv Splita s 1:o. U posljednjem dvoboju 17. kola Hajduk igra na Poljudu protiv Intera.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.