Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo upao u ‘crnu rupu’ prije Lyona: Kranjčar igračima zamjera samo jednu stvar!

Autor: Bruno Herljević

Pred Dinamom je prvi veliki ispit u Ligi prvaka. Utakmica s Lyonom šansa je Dinamu da dobro otvori natjecanje po skupinama jer je to treća momčad po jakosti u skupini iza Juventusa i Seville, stoga još neke šanse postoje.

Dinamo je baš prije otvaranja skupne faze protiv Lyona u Ligi prvaka, doživio debakl na Maksimiru i to od dojučerašnjeg autsadjera Osijeka. Trener Dinama, Zlatko Kranjčar svjestan je kako Dinamo više ne smije tako kiksati i kako je vrlo važno uspostaviti pobjednički ritam.

“Kad izgubite, nemate puno lijepoga reći. Ali, bez obzira na taj rani gol, mi smo dobro ušli u utakmicu, tražili smo pogodak, no nismo bili dobri u završnici i kad smo stvorili šanse”, komentirao je Cico, za Sportske novosti, igru Dinama protiv Osijeka.

Kranjčar smatra kako poraz od Osijeka nije ostavio dubok trag na mentalnoj spremi igrača. “Nismo depresivni, ovaj poraz nas neće zaustaviti. Štoviše, sigurno će nas osokoliti i vratiti na pravi put. I u porazu ima dobrih stvari koje se mogu iskoristiti za ono što nas očekuje već u idućoj utakmici u srijedu. Prvi poraz nakon toliko godina jednom se morao dogoditi, tradicije su tu da se ruše, ali ja često koristim narodnu izreku, u pobjedi se ne uzvisi, u porazu ne ponizi. Iskoristit ćemo ovaj poraz pozitivno, to neće ni mene ni momčad ni klub dovesti u situaciju da gledamo negativno na našu budućnost”, tvrdi Kranjčar.

Otkako je Kranjčar sjeo na klupu Modrih, uslijedile su brojne oscilacije, a nakon mjeseci uigravanja, momčad još ne djeluje spremno.

“Ne smijemo si dopustiti takve oscilacije i kiksove, nije dobro da nam se događaju. Ipak, neće nam poraz ništa poremetiti, samo je napravio neizvjesnost, jer se i Osijek uključio u borbu za sam vrh, tu je još i Hajduk. Bit će dosta neizvjesnosti, ali gledajući našu kvalitetu, ne smije više biti ovakvih utakmica ako želimo ostvariti sve ciljeve koje smo si zadali”, komentira Kranjčar.

Istina, bilo je dosta odlazaka, dolazaka i puno ozljeda i povrataka, a Kranjčar je zadovoljan sveopćim stanjem. “Jesam, zadovoljan sam, a i rezultati govore u tom smjeru. Nemojmo zanemariti da neki mlađi igrači trebaju vremena da potpuno stasaju, oni će to vrijeme i dobiti bez obzira na visoke zahtjeve. I duboko vjerujem da će i ti mladi ponijeti dosta tereta na leđima u skoroj budućnosti”, kaže Cico.

Nasušno je potrebno dobro balansirati momčad jer je raspored ove sezone težak, a klubovi u HNL-u sve su opasniji.




“Nema čuvanja, ali mi moramo balansirati. Primjerice, Jonasa i Benkovića nisam stavio protiv Osijeka, da ne obnove ozljede koje su imali, ja to moram tako raditi. Čak i na štetu rezultata, jer imam 20-25 igrača koje trebam koristiti. Nadam se da će ti mladi igrači, kad dobiju kontinuitet i kroz mladu momčad, iskoristiti svoj potencijal. Ipak, orijentirat ću se sad većinom na iskusne igrače, pokušati napraviti jedan kvalitetan spoj mladih i iskusnih i tražiti igru i rezultat kao do ove utakmice”, tvrdi Kranjčar.

Pred Dinamom je prvi veliki ispit u Ligi prvaka. Utakmica s Lyonom šansa je Dinamu da dobro otvori natjecanje po skupinama jer je to treća momčad po jakosti u skupini iza Juventusa i Seville, stoga još neke šanse postoje. Ipak, ono što Dinamu kronično nedostaje, a Kranjčar je to već nekoliko puta naglasio jest, realizacija.

“Gledao sam neke trenutke Lyonove utakmice. To je isto mlada momčad, a iz iskustva znam da se često prije važnog europskog dvoboja zna dogoditi takav poraz. Jer, podsvjesno se igrači spremaju za tu utakmicu. Što, naravno, nije dobro. Inače, ne zamjeram igračima ništa, osim realizacije. Nije bila na pravoj razini, bez obzira na treninge koje radim samo za njih, za realizaciju, ništa se to u utakmici ne vidi”, ističe Cico.




Na koncu Kranjčar tvrdi kako Dinamo ima šanse protiv Lyona, ali svjestan je da će Lyon gristi pogotovo nakon poraza u prošlom kolu kod kuće od Bordeauxa 3:1. “Nije Lyon bauk, ali možda nije dobro što je ovako izgubio, to nam ne odgovara. Jer će se trgnuti nakon tog neuspjeha. Njima je ova utakmica važna, jer vide sebe odmah do Juventusa, znaju da mogu i moraju bolje i neće dopustiti nikakvo opuštanje. Tako da će ta utakmica biti još i teža, iako, vjerujem da ćemo se i mi dići nakon ovog poraza, da ćemo biti mnogo bolji u Lyonu no što smo bili protiv Osijeka”, kazao je Cico.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.