Photo: Robert Anic/PIXSELL

DINAMO U PROBLEMIMA, CVITANOVIĆ OTKRIO: ‘Doumbia nije u kadru za Cibaliju, Ćorić je još upitan’

Autor: Bruno Herljević

Dinamo je izgledao nešto bolje u prvoj utakmici nove sezone, odnosno otkako je ih je od Bugarina Peteva, preuzeo Mario Cvitanović, dotadašnji trener Dinama II. 

Glavni trener GNK-a Dinamo Mario Cvitanović održao je konferenciju za medije uoči drugog kola Hrvatski Telekom Prve lige koja je na rasporedu 21. srpnja u 20:00 sati protiv Cibalije. Dinamo je izgledao nešto bolje u prvoj utakmici nove sezone, odnosno otkako je ih je od Bugarina Peteva, preuzeo Mario Cvitanović, dotadašnji trener Dinama II.

“Danas je praktički tjedan dana od mog boravka na trenerskoj klupi prve momčadi. Pohvatali smo konce, složili strategiju za dalje, prihvatili se rada, rada i samo rada. Radimo na svim segmentima. Praktički bi ova utakmica protiv Cibalije trebala biti nadogradnja, potvrda i primjena svih stvari što smo radili kroz ovaj tjedan. Mislim da sve ide u dobrom smjeru, pozitivni smo, optimistični smo. Očekujemo napredak iz dana u dan, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Naravno, vrijeme je presudan faktor i na tome sigurno nemamo puno vremena. Međutim, svaki trening pokušavamo implementirani nešto novo i očekujem svaki dana da bude sve bolje i bolje”, kazao je Mario Cvitanović u uvodum, stoji na službenim stranicama Dinama.

O Cibaliji? “Analizirali smo Cibaliju, gledali smo njihovu utakmicu protiv Intera. Ima tamo stvari koji su jako dobre, s obzirom da su izgubili od Intera, rezultat nije bio realan. Cibalija je bila čak kvalitetniji protivnik. Imaju prepoznatljivost u igri, što je pohvalno za njih. U emotivno su dobrom raspoloženju, s obzirom na solidan kraj prošle sezone kad su osigurali svoj prvoligaški status. Vjerojatno su nadogradili nešto, vrlo solidno izgledaju ekipno. Sigurno da će im se osjetiti nedostatak Mišića koji je otišao u Mađarsku. Treba obratiti pažnju na sve te detalje. Ali ponavljam, želim da gledamo samo sebe, da gledamo našu igru, naš napredak u igri u svim segmentima koji smo trenirali. To je definitivno ključ i put kojim ja želim ići i put za koji mislim da je uspješan za ovu ekipu. Ponavljam, ekipa ima puno prostora za napredak”, temeljito razlaže Cvitanović.

Kakvo je stanje u momčadi? “Imamo malih problema, naime Ćorić je osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Radili smo s njim po posebnom programu te se uključuje na trening”, pojasnio je.

O Doumbiji? “On isto radi po posebnom programu i njega trebamo za naredne akcije”, kratko kaže Cvitanović.

Kakvi su zaključci u tjedan dana na klupi Dinama? “Prerano je donositi konkretne zaključke, što se tiče i individualnih i kolektivnih stvari. Donositi zaključke ad hoc nije u mom načinu razmišljanja. Sigurno da ima puno dobrih stvari, ali ima i stvari koje se trebaju ispravljati. Radimo na tome da stvari korigiramo, ovo nije mjesto da takve stvari iznosimo. Radimo na tom, ali svlačionica je mjesto gdje se sve te stvari rješavaju”, objasnio je Cvitanović.

Razgovor sa sportskim direktorom Vlakom o pojačanjima? “U ovom trenutku pojačanja nisu tema, tema je priprema utakmice, i tema je sljedećih utakmica. Ali, u komunikaciji smo svakodnevno, imamo jako dobru komunikaciju”, kazao je trener Dinama.




Svi konkuriraju za utakmicu, a trener je istaknuo kako je pojedinačno razgovarao s igračima. “Razgovaram sa svima, u svakodnevnoj smo komunikaciji s igračima. Komunikacija je dobra, poželjna, i zahvalna. Želim imati što više informacija o njima, njihovim navikama, igri, i razmišljanjima o ovome što radimo. Tražim jednu interakciju, da i oni pričaju, da donose zaključke. Jako puno radimo na komunikaciji. Ja sam sa svakim igračem tražio razgovor, mislim da je to došlo na jedno dobro tlo, prihvatili su to, žele komunicirati. Jako mi je bitno da imam ne samo jednosmjernu komunikaciju prema njima, već da je komunikacija u dva smjera, jer i njihova razmišljanja su bitna”, pojasnio je.

Igor Jovičević službeno je postao trener Dinama II, stoga se trener Cvitanović osvrnuo i na to pitanje. “Pričao sam s Igrom, radi se o jako mladom i jako dobrom stručnjaku. Veselim se što je postao trener B ekipe. Taj put, slijed i komunikacija treba biti na dobroj razini, slijed i put komunikacije na dobroj razini, svi skupa zajedno jako dobro komuniciramo. To je dobra stvar što je došao u naš klub”, završio je trener Cvitanović.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.