Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo se kurtoaznom porukom oprostio od Kranjčara: ‘Hvala na Ligi prvaka i sretno dalje’

Autor: Bruno Herljević

Nema se Kranjčaru što prigovoriti, barem ne previše. Dinamo je rasprodao sve što valja, a doveo strance upitne kvalitete, već standardno rekli bi mnogi. Kranjčar je morao izmisliti novu momčad, nove blistave mlade igrače, a to ne ide preko noći, odnosno u dva mjeseca.

Zlatko Kranjčar znao je i prije utakmice s Rijekom da mu je stolac klimav. Jasno je bilo kakao Dinamo više nema pravo na kiks, a za to ipak odgovara trener. Dinamo je poražen s 5:2 od Rijeke, a Kranjčar je gospodski podnio ostavku odmah nakon utakmice. Oprostio se s igračima i vratio se kući kao nezaposleni nogometni trener. Cico se tako poštedio sramote koju je nekada doživio legendarni Velimir Zajec kada ga je Mamić otjerao nakon dva mjeseca s klupe Dinama, ovako je Kranjčar otišao čista obraza i mirne duše…

Nema se Kranjčaru što prigovoriti, barem ne previše. Dinamo je rasprodao sve što valja, a doveo strance upitne kvalitete, već standardno rekli bi mnogi. Kranjčar je morao izmisliti novu momčad, nove blistave mlade igrače, a to ne ide preko noći, odnosno u dva mjeseca. Trudio se Cico, probavao je svim silama, ali nije išlo. Ima tu i nešto njegove krivice jer nije bio dosljedan jer je previše rotirao jer nije nametnuo jednu formaciju već njih nekoliko, ali opet kriv je isključivo klub i klupska politika s kojom će se svaki sljedeći trener morati hrvati iz dana u dan.

No, što je tu je, traži se novi kandidat, a klub se, eto, kurtoaznom porukom pozdravio s Cicom Kranjčarom, legendom ovoga kluba…

Dinamovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Trener Zlatko Kranjčar više nije glavni trener Dinama.

Nakon tri poraza u nizu, sada već bivši strateg Modrih oprostio se od svog kluba na konferenciji za medije u Rijeci. Podsjetimo, legendarni bivši igrač Dinama na klupu zagrebačkog kluba vratio se nakon 18 godina, 17. srpnja kada je preuzeo momčad od Zorana Mamića, a nakon tri poraza u nizu odlučio se oprostiti od hrvatskog prvaka.

Modri su pod vodstvom trenera Kranjčara uspješno prošli kroz 3. pretkolo Lige prvaka u kojem su svladali Dinamo Tbilisi te kroz play-off kroz koji su svladajući jaki Salzburg osigurali mjesto u elitnom natjecanju. Dinamo je kroz kvalifikacije za Ligu prvaka ostao neporažen, a ždrijebom je smješten u skupinu s Juventusom, Lyonom i Sevillom. Kranjčar je Modre po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri uveo u Ligu prvaka, a prvi mu je put to uspjelo 1998. godine pobjedom protiv Celtica.




Što se tiče prvenstva Hrvatske, zagrebačka momčad sjajno je u novu sezonu krenula s obranom naslova pa je tako Kranjčar na klupi Dinama ostvario niz od sedam utakmica bez poraza. Prisjetimo se, bili su to rezultati 3:1 protiv Lokomotive na otvorenju domaće sezone, zatim sjajnih 4:0 protiv Hajduka na Poljudu, uslijedio je 1:1 remi sa Slaven Belupo pa nakon toga 2:0 protiv Cibalije u Vinkovcima. Modri su slavili i protiv Intera iz Zaprešića, a niz je nastavljen uz 1:0 protiv Splita i 2:1 protiv Istre 1961.

Posljednje tri utakmice donijele su tri poraza u nizu, a razlog su odlaska trenera Kranjčara neugodni porazi od Osijeka i Rijeke u prvenstvu te Lyona u Ligi prvaka (Osijek 1:0, Lyon 3:0, Rijeka 5:2)

Zlatko Kranjčar u Dinamo je stigao pun optimizma i takav je bio kroz svaki nogometni ispit u svom trećem mandatu na klupi Modrih. Nažalost, njegov je put s Modrima sada gotov, a hrvatski mu se prvak zahvaljuje na svemu što je donio klubu, kao i na vraćanju najljepšeg nogometnog natjecanja na Maksimir.




Hvala i sretno dalje!”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.