Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo izborio remi sa Salzburgom: Briljantni Marko Rog pružio modrima šansu za prolaz

Autor: Bruno Herljević

Dinamo je dominirao u prvom dijelu, premda je najbolju šansu imao Salzburg, ali u nastavku se situacija preokrenula i Salzburg je krenuo bolje. Poveli su preko Lazara, a na konačnih 1:1 podigao je Rog iz jedanaesterca.

Dinamo je u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka na Maksimiru odigrao 1:1 protiv Salzburga. Utakmica je bila poprilično otvorena i na momente čak atraktivna, ali je na koncu završila za Modre dosta nepovoljnim rezultatom. Dinamo je dominirao u prvom dijelu, premda je najbolju šansu imao Salzburg, ali u nastavku se situacija preokrenula i Salzburg je krenuo bolje. Poveli su preko Lazara, a na konačnih 1:1 podigao je Rog iz jedanaesterca.

Odmah na startu utakmice Kranjčar je iznenadio uvođenjem mladog Bojana Kneževića koji je uz već standardnog dobrog Roga te sve boljeg Jonasa, pružio solidnu partiju. Svakako valja spomenuti i kako je u nastavku Pavičić bio jedan od boljih, odnosno ušao je u formu, što znači kako Kranjčar može računati na još jednog veznjaka u budućim utakmicama.

Modri su bolje otvorili, prvo je Soudani pokušao glavom, a onda su Jonas i Knežević opasno šutirali prema vratima Walkea. Sve se to dogodilo u prvih šest minuta, a u 10. je zaprijetio Fernandes. Salzburg je tražio priliku preko protunapada, ali nije im pretjerano uspjevalo. Dinamo je u prvih pola sata bio uvjerljiviji, a u 22. minuti sjevnula je i prva opasna akcija Dinama. Sigali je presjekao napad Austrijanaca i dodao prema Junioru, on je tukao iz okreta, ali pogodio je samo vanjski dio mreže. Salzburg je do prve prave šanse stigao tek u 27. minuti kada je Berisha iz slobodnog udarca gađao dobro, ali pored gola.

Eduardo je imao sjajan moment u 30. minuti kada je Hinteregger skočio najviše u 16-ercu i s tri metra tukao glavom, no Eduardo je skinuo i odbio u korner. Do kraja prvog dijela još je prijetio i Rog, ali neupsješno.

Nastavak je donio još otvoreniju utakmicu. Lazaro u 51. minuti tuče s ruba 16-erca, ali Eduardo s dosta muka zaustavlja njegov udarac. Potom Antolić pravi kardinalnu grešku u 55. minuti i dovodio goste pred gol šancu. Izgubio je loptu na 30-ak metara od svog gola, a RB povlači kontru i Wandersonov udarac odlazi malo pored vrata.

Vidjelo se kako Salzburg ide po pobjedu, a u 59. minuti stiže i prvi gol. Wanderson je centrirao s lijeve strane i pogodio ravno na Lazarovu glavu koji zabija ravno u mrežu Dinama.

To je malo uzdrmalo Kranjčarovu momčad, ušao je Pavičić, što se pokazalo odličnim. Pomalo rastrojen vezni red ponovo je povezao Domagoj Pavičić i Dinamo je krenuo s napadačkim nogometom. U 74. stiže prva velika prilika za izjednačenjem. Rog ubacuje s lijeve strane, a Ćorić promašuje ‘mrtvu’ šansu glavom s kojih par metara od gola. U 75. ipak olakšanje, Bernardo je nezgodno startao na Roga u šesnaestercu, a grčki sudac odmah je pokazao bijelu točku. ‘Zlatni’ dečko Rog preuzima odgovornost i vraća Dinamo u život. Do kraja još je jednom prijetio Salzburg u 84. minuti preko Leinera, ali je ovaj tukao preko gola. Bila je to sto postotna šansa i prava sreća za Eduarda koji ne bi mogao ništa da je ovaj bio precizniji.




Modri će prolaz morati tražiti sljedećega tjedna u uzvratnoj utakmici u Austriji, a rezulatat je za sada na strani Salzburga.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.