Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo ipak prodaje najvećeg talenta! Ćorić ide u Premiership kao treći najskuplji u povijesti kluba?!

Autor: Bruno Herljević

Pod palicom Marija Cvitanovića, Ćorić je ponovo proigrao, Dinamo je prvi, nemaju težak posao u Europskoj ligi (igraju protiv Skenderbeua), ali prođu li u skupnu fazu Europske lige, možda na raspolaganju neće imati spomenutog mladog dragulja.

Taman se činilo kako će Dinamo ove sezone, na sveopće iznanđenje, zadržati sve najjače igrače i još se malo pojačati, no, taj scenarij možda ipak nećemo gledati. Iz nereda koji je ostavio Ivajlo Petev polako polako se počinje nazirati obris organizirane momčadi, a ni taktika više nije tako apstraknta, no, ono najvažnije nanovo se probudio Ante Ćorić.

Pod palicom Marija Cvitanovića, Ćorić je ponovo proigrao, Dinamo je prvi, nemaju težak posao u Europskoj ligi (igraju protiv Skenderbeua), ali prođu li u skupnu fazu Europske lige, možda na raspolaganju neće imati spomenutog mladog dragulja.

Naime, ugledni ESPN objavio je kako povratnik u Premiership, Newcastle, dogovorio kupovinu Ante Ćorića za nešto manje od 16.75 milijuna eura. Bio bi to treći najveći transfer u Dinamovoj povijesti, nakon Marka Pjace koji je za 22.5 milijuna eura otišao u Juventus i Luke Modrića koji je 2008. godine otišao u Tottenham za 21 milijun eura.

Ćorić je od ove sezone, kod Cvitanovića, vitalan član prve momčad. Asistira, proigrava i nazire se zapravo kako bi mogla nastati dobra kemija između njega kao playmakera i ostatka momčadi, no još uvijek nije vođa, ipak za tako nešto treba imati kontinuitet.

Iako je to sada već sve stvar prošlosti, valja se prisjetiti kako je Ćorić već nekoliko puta zatezao odnose na relaciji s klubom, Mamićima, Petevom i to baš negdje uoči ili za vrijeme prijelaznih rokova, no, ovoga ljeta je miran i čini se konačno sretan u Dinamu. Ipak, ponuda od gotovo 17 milijuna eura može se nazvati izdašnom, pogotovo ako se uzme u obzir da Ćorić nije odigrao baš najboji nogomet u zadnje dvije sezone i bit će je teško odbiti, a ako je ostalo još nešto one Mamićeve pregovarače politike možda se uspije izmusti još koji milijunčić u posljednjim danima prijelaznog roka.

Gledano sa strane Newcastlea, koji je loše startao u ligi porazom 2:0 kod kuće od Tottenhama, dobro bi im došao jedan tehnički potkovan ‘play’, a Ćorić bi imao prilike učiti od velikog Rafe Beniteza i igrao bi za respektabilnu momčad engleskog prvenstva.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.