Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo igrao loše, Čorić sam postavio semafor na 2-0 protiv gruzijskog imenjaka

Autor: A.K.K.

Dinamo ima sasvim lijepe šanse proći dalje i osigurati barem nastup u Europskoj ligi, a odškrinuti i vrata Lige prvaka.

Dinamo, naš zagrebački, odigrao je mršavu utakmicu protiv gruzijskog, Dinama iz Tbilisija i unatoč slabijem dojmu došao do 2-0 pobjede, ponajprje zaslugom mladog Ante Čorića koji je u 39. minuti asistirao Soudaniju za pogodak, a tri minute ga i sam zabio. S ovim rezultatom u kvalifikacijskom dvoboju protiv Gruzijaca Dinamo ima sasvim lijepe šanse proći dalje i osigurati barem nastup u Europskoj ligi, a odškrinuti i vrata Lige prvaka.

Nije se Dinamo baš naročito snašao u prvih pola sata, pa i četrdesetak minuta. Zacijelo je očekivao defanzivniju varijantu imenjaka iz Gruzije, jer gosti su se došli otvoreno nadigravati. I u prvih pola sata, ruku na srce, bili su bolji suparnik. Dinamo je tek jednom tukao u okvir vratiju, učinio je to Stojanović s dvadesetak metara, prizemnim udarcem kojeg je vratar lako ukrotio. Možda je Dinamu nedostajao rano izašli Machado, zbog ozljede. No, za beskrvnost nema opravdanja.

S druge strane Gruzijci su bili rastrčaniji i više provodili vremena pred Dinamovim vratima, no kao da im je nedostajao zadnji pas, unatoč agilnosti i otvorenosti. Dinamo je pritom izgledao mlako i beskrvno. I kad su gledatelji već ozbilno bili srditi na svoje ljubimce na scenu je stupio Ante Čorić. Poput Maradone je proigrao lobom Soudanija, poslao ga samog ispred gruzijskog vratara, a Soudani u takvim situacijama ne griješi. Dinamoje u 39. minuti poveo s 1-0. Nije prošlo ni tri minute, a evo i 2-0 za Dinamo, Junior Fernandes je prošao po lijevoj strani ubacio u sredinu gdje je loptu dočekao dobro pozicioniran i spretan – Ante Ćorić. Dovoljne su bile dvije minute imaginacije mladog Dinamovog nogometaša da bi se isprali deseci minute nesnosne Dinamove igre.

U nastavku je prvu pravu prigodu stvorio gruzijski Dinamo, nakon velike greške zagrebačke obrane, tukao je neprecizno Kiteišvili.

Čudno, ali i drugi dio ličio je na najveći dio prvog poluvremena. Dinamo iz Tbilisija je napadao, stvarao poluprigode, bez realizacije, a naš Dinamo je čekao. I mogao je dočekati i treći gol, no Benković predkraj utakmice nije bio precizan. Opet, dobro je prošlo, jer pet minuta prije kraja Jigauri je sjajno tukao, a Dinamov vratar Eduardo čudesno je spasio vrata.

Autor: A.K.K.

ZADNJE VIJESTI